Pudra de talc creste riscul de cancer uterin! Cand vei afla cat de de periculoasa este, nu o sa o mai folosesti in viata ta!

Pudra de talc creste riscul de cancer uterin! Cand vei afla cat de de periculoasa este, nu o sa o mai folosesti in viata ta!
Pudra de talc creste riscul de cancer uterin! Cand vei afla cat de de periculoasa este, nu o sa o mai folosesti in viata ta!

Multi oameni folosesc pudra pentru copii sau pulberi pe baza de talc in fiecare zi. Pentru multe femei, aceasta pudra pare o alegere inofensiva dupa baie sau dus, pentru a pastra zona genitala uscata pe timpul zilei. Specialistii au o veste proasta. Ei considera ca folosind pudra pentru copii in mod regulat ai un risc crescut de a face cancer ovarian.

De ani de zile, producatorii de pudra de talc au spus acelasi lucru, ca produsul lor este sigur pentru copii, dar si pentru femei. Acest lucru pare sa fie demontat de mai multe studii facute in decursul timpului. Pulberea clasica de talc creste riscul de cancer ovarian cu 33%, sustin specialistii. Acest lucru nu e trecut pe eticheta, care avertizeaza doar ca trebuie sa nu scuturi flaconul aproape de fata pentru ca exista riscul sa inhalezi pulbere sau sa-ti intre in ochi.

"Un numar de 10.000 de femei dezvolta cancer ovarian in fiecare an ca urmare a utilizării pudrei pentru copii", a declarat epidemiologul  Dr. Daniel Cramer de la Universitatea Harvard, unul dintre primii specialisti care a avertizat asupra pericolelor acestei pudre.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Particulele  de pudra pot ramane in ovare mai multi ani, cauzand inflamatie si crearea unui mediu favorabil pentru cresterea celulelor canceroase.

Si asta nu este tot! Cercetatorii spun ca pudra de talc contine un tip de minerale usoare care actioneaza asupra organismului intocmai ca si azbestul, substanta extrem de nociva ce genereaza o forma foarte agresiva de cancer pulmonar. Se estimeaza ca o singura particula de talc care a ajuns in plamani are nevoie de opt ani pentru a fi eliminata.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Motivul pentru care Lidia Fecioru nu își face planuri și cum se desfășoară o zi din viața ei. „Pe mine nu mă lasă destinul acesta să nu am vreo lecție. Puteam să mi le fac la 25”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Anunțul transmis de organizatorii Mall-urilor bucureştene în urma avertizărilor meteorologice: "Locurile din parcare sunt disponibile GRATUIT"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Giuly și Robert, aspru pedepsiți pentru că au încălcat regulamentul emisiunii Casa iubirii! „Am aflat cu surprindere că ați mai fost în Italia de alte trei ori!” Andreea Mantea a făcut un anunț tulburător! Toți concurenții au amuțit

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies