Pui chinezesc cu orez basmati. Un gust aromat, ușor de savurat!

retete cu preparate pui

Pui chinezesc cu orez basmati

Puiul chinezesc cu orez basmati se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Pui

chinezesc cu orez basmati. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Pui chinezesc cu orez basmati, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Pui chinezesc cu orez basmati 

Rețeta delicioasă de Pui chinezesc cu orez basmati, absolut minunat, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Pui chinezesc cu orez basmati este de o oră 

Citește și: Creme Brullee ca la Gabriela Cristea acasă. Care este secretul prezentatoarei TV pentru această delicatesă

retete de gustare
Pui chinezesc cu orez basmati[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Fursecuri cu zmeură. Un deliciu pentru cei mici, dar și pentru cei mari!

Timp de preparare- o oră 

Timp total- 2 ore 

Rețeta de Pui chinezesc cu orez basmati este pentru 4 persoane 

orez basmati cu pui
Pui chinezesc cu orez basmati[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ingrediente – Pui chinezesc cu orez basmati 

  •  4 bucăți de piept de pui dezosat 
  • o cutie de roșii întregi sau cuburi 
  • 2 iaurturi grecești 
  • 2 cepe 
  • 2 linguri de ghimbir ras sau măcinat 
  • 5 căței de usturoi 
  • o lingură de turmeric 
  • o lingură de pudră de chili 
  • frunze de coriandru 
  • sare 
  • piper negru măcinat 
  • 2 căni de orez basmati 
  • o lingură de masala 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

orez prajit cu pui
Pui chinezesc cu orez basmati[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- Pui chinezesc cu orez basmati 

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de pui chinezesc cu orez basmati, este să începeți prin a pregăti puiul.
    Așadar, pentru început, va trebui să tăiem tot puiul în cuburi de dimensiuni potrivite, în funcție de preferințe, și să îl punem la marinat într-un bol de dimensiuni mai mari în care am adăugat sare, piper negru măcinat, dar și 4 linguri de ulei, dar și masala. Bolul se va acoperi și se va pune în frigider timp de cel puțin 2 ore. 
  2. După acest interval de timp, bolul se va scoate din frigider, iar într-o tigaie de dimensiuni mai mari pe care am pus-o pe aragaz la foc mediu, vom adăuga carnea marinată pentru a o găti
    până în momentul în care s-a rumenit complet, exact așa cum ne dorim. Atenție însă, pentru ca puiul să fie gătit așa cum se cuvine, dar și rumenit pe ambele părți, va trebui să îl verificăm și să îl ne întoarcem la momentul potrivit. După ce puiul s-a gătit îl vom pune deoparte momentan. 
  3. În aceeași tigaie în care am prăjit și puiul vom adăuga ceapa pe care am tăiat o cubulețe în prealabil și o vom căli în amestecul de condimente din masala, pudra de chili, dar și turmericul. Odată ce s-a mai călit, vom adăuga peste ceapă și usturoiul ras, alături de ghimbir ingrediente care se vor mai găti timp de aproximativ 5 minute, timp în care vom amesteca continuu, iar abia apoi după acest interval de timp vom adăuga și roșiile din cutie pe care le-am dat prin blender în prealabil. Sosul se va găti la foc mediu timp de aproximativ 10 minute amestecând din când în când. Dacă dorim, opțional, putem adăuga aici și puțin zahăr. 
  4. Separat într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga iaurtul, alături de 5 linguri din acest sos și vom amesteca bine, pentru ca ulterior conținutul să fie turnat peste sosul din tigaie, moment în care vom adăuga și puiul nostru pregătit. Tigaia se acoperă cu un capac, se mai gătește timp de aproximativ 10 minute, timp în care amestecăm din când în când. 
  5. Următorul pas este reprezentat de pregătirea orezului fir bulă care trebuie spălat în cel puțin trei-patru ape reci, astfel încât să se elimine cât mai mult din amidonul pe care acesta îl conține. După ce l-am spălat bine lăsăm orezul la înmuiat într-un bol de dimensiuni mai mari de aproximativ 30 de minute, iar după acest interval de timp vom scurge foarte bine și vom strecura într-o sită. 
  6. Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari care vom adăuga apă, iar ulterior și orezul astfel încât să se fiarbă la foc mare. Condimentăm cu sare după gust, iar pentru un gust aparte al orezului putem adăuga și cardamon, dar și puțin anason, după gust. În momentul în care observăm că apa a început să fiarbă am acoperit oala cu un capac și vom reduce focul la minim, gătind pentru aproximativ 10 minute. După acest interval de timp vom depărta capacul, amestecam puțin orezul cu ajutorul unei furculițe, pentru ca ulterior să dăm oala deoparte și să o lăsăm așa timp de aproximativ 5 minute. 
  7. Acum că și puiul dar și orezul sunt gătite, le putem așeza pe o farfurie, pentru că rețeta de astăzi este gata de servit, cu câteva frunze tocate de coriandru, opțional. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru cina
Pui chinezesc cu orez basmati[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă. Deliciul în fiecare mușcătură!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies