Blondina a pregătit o idee de meniu extraordinar de gustoasă, pui cu sos de lămâie.
Cristina Cioran este una dintre cele mai cunoscute vedete, de la noi din țară, Pe lângă succesul pe care îl are pe plan profesional, fiind prezentatoare TV și actriță, aceasta este și o mamă fericită. În plus, se pare că aceasta este dedicată și bucătăriei, pregătind deseori rețete absolut gustoase, așa cum s-a întâmplat și atunci când a publicat pe contul său de Youtube, un filmuleț în care pregătea o rețetă de pui cu sos de lămâie.
Pui cu sos de lămâie, preparatul gătit de Cristina Cioran
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
- Piept de pui
- Sare celtică
- Piper
- Nucșoară
- Cimbru verde
- Mentă
- Făină
- usturoi
- Supă de pui sau legume
Mod de preparare
- “Piept de pui cu lămâie, este o rețetă foarte simplă, foarte rapidă, foarte gustoasă și foarte bună la preț, de ce? Pentru că folosim piept de pui, patru fileuri, de exemplu, folosim piper, folosim puțină nucșoară, folosim cimbru verde, dacă vrem și puțină mentă, pentru că dă o aromă deosebită, câteva linguri de făină, unt și sare bineînțeles și usturoi, doi căței, atât.
- Deci avem două bucăți de pui, trebuie să le fac fileuri (…), ideal ar fi să le facem egale fileurile, de ce? Pentru că în tigăiță se vor face aproximativ în același timp. (…) Totul este pregătit, sunt mai mult de patru fileuri, dar e foarte ok.
- Să punem la încins untul și să-i dăm drumul la treabă. Am pus niște făină într-o tăviță, tăiem feliuțe de usturoi, cât se poate de subțiri, chiar dacă sunt bucățite, chiar dacă nu sunt întregi, pentru că usturoiul se va căli ușor în unt, ca să-i dea acea aromă demențială. (…) Hai să punem mai întâi untul la călit (…) punem cam 50 de grame de unt (…), focul trebuie să fie micuț, când topim untul, ca să nu-l ardem.
- Aici avem niște supă de pui sau supă de legume. (…) Punem repejor usturoiul, n-o să-l lăsăm să se ardă. (…) Vreau să pun sare în făină, folosesc sare celtică, e mult mai sănătoasă, are mai multe proprietăți. (…) Hai să punem repede puiuțul. (…) Dăm un pic așa prin făină, de ce facem asta? Ca să prindă o crustă, pentru că puiul e puțin fad așa, în funcție de cum e gătit.
- O să punem deoparte puiul, s-a rumenit făina. Făina se folosește la această rețetă și la multe altele ca să nu facă foarte multă spumă în tigaie. Punem următoarele bucăți de pui, (…) nu uitați, focul nu trebuie să fie mare, ca să nu se ardă untul. (…)
- Acum facem sosul pentru minunatul pui cu lămâie, punem aici usturoiul (…) vom folosi sucul de la jumătate de lămâie (…) supică de legume (…) niște piper (…) sarea celtică, piper cayenne și câteva crenguțe de cimbru (…) și-l punem așa să se gătească aici. (…) Aici avem nucșoară și acum ca de final, o lingură de făină pentru sos. Vom tăia câteva felii de lămâie, pentru decor (…) le pun în sos doar așa ca să ia un pic de căldură. (…)
- Ia uitați ce sos minunat am făcut, o să punem așa pe mâncare. (…) Puțină sare, puțin piper de final și puțin piper roșu.” , a explicat Cristina Cioran, pe contul de Youtube.