Pui cu unt cremos, usturoi și cartofi. Experimentează o explozie de arome și texturi cu puiul fraged, cartofii crocanți și untul cremos aromatizat cu usturoi!

reteta de pui cu unt cremos ustruoi si cartofi
Rețeta de Pui cu unt cremos, usturoi și cartofi, ușor de preparat

Puiul cu unt cremos, usturoi și cartofi reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  pui cu unt cremos, usturoi și cartofi. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pui cu unt cremos, usturoi și cartofi, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Pui cu unt cremos, usturoi și cartofi

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  pui cu unt cremos, usturoi și cartofi, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – o oră

Timp de preparare  – o oră și 10 minute

Timp total  – 2 ore și 10 minute

Porții  – 6 persoane

Ingrediente – Pui cu unt cremos, usturoi și cartofi

  • 6 pulpe superioare de pui cu piele
  • sare
  • piper negru măcinat
  • praf de usturoi
  • praf de ceapă
  • rozmarin
  • cimbru
  • boia de ardei dulce sau iute (după preferințe)
  • 6 cartofi de dimensiuni mai mari
  • ulei de măsline
  • un cubuleț de unt (la temperatura camerei)
  • 3 căței de usturoi
  • un sfert de cană de făină
  • o cană de supă de pui
  • o ceașcă de lapte
  • o ceașcă de smântână lichidă
  • o ceașcă de parmezan
  • pătrunjel proaspăt
  • roșii cherry
  • o legătură de ceapă verde
  • o ceapă roșie

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

pui cu usturoi la ceaun
Rețeta de Pui cu unt cremos, usturoi și cartofi, ușor de preparat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Tortilla cu pui și mozzarella. Gustul divers, într-o singură tortilla!

Mod de preparare - Pui cu unt cremos, usturoi și cartofi

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de condimentarea bucăților de pui. Așadar, vom avea nevoie de 6 pulpe superioare de pui cu piele, pe care le vom condimenta cu un amestec format din sare, piper negru măcinat, praf de usturoi, praf de ceapă, rozmarin, cimbru și boia de ardei dulce sau iute (după

preferințe). Toate aceste ingrediente se pun într-un bol de dimensiuni mai mici, se amestecă bine cu o linguriță, iar apoi se condimentează bucățile de pui. Imediat ce am turnat condimentele din belșug peste bucățile de pui, le vom freca, pentru ca acestea să pătrundă mai bine. Este nevoie să le întoarcem și să le condimentăm și pe cealaltă parte.

Pasul 2.  Următorul pas constă în acoperirea bucăților de pui cu folie alimentară, pentru a le lăsa la marinat, în frigider, timp de cel puțin o oră.

Pasul 3.  În acest timp, ne vom ocupa de cartofi. Așadar, vom avea nevoie de 6 cartofi de dimensiuni mai mari, pe care îi vom tăia în jumătăți, iar la rândul lor, încă o dată, pentru a rezulta 4 fâșii mari de cartofi, pe care le vom și decoji. Aceștia se vor transfera într-o tavă dreptunghiulară de cuptor, pentru a-i stropi cu ulei de măsline și condimenta cu sare și piper negru măcinat (după gust).

Amestecăm puțin conținutul, iar apoi introducem tava la cuptor, la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de 30 de minute.

Pasul 4.  A venit timpul să scoatem bucățile de pui de la frigider și să îndepărtăm folia alimentară. Pe aragaz vom pune o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom turna ulei de măsline, iar imediat apoi vom așeza bucățile de pui, prima dată cu pielea în jos, la foc mediu, timp de aproximativ 3 minute

, pe fiecare parte.

cea mai buna reteta de pui cu unt
Rețeta de Pui cu unt cremos, usturoi și cartofi, ușor de preparat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Tortilla wrap cu falafel și legume proaspete. Mai fresh ca niciodată!

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Odată ce puiul este gătit și rumenit pe fiecare parte, îl vom transfera pe o farfurie de dimensiuni mai mari, cu ajutorul unui clește. În aceeași tigaie vom prepara și sosul nostru cremos de unt și usturoi. Așadar, vom avea nevoie de un cubuleț de unt (la temperatura camerei), pe care îl vom așeza în tigaie. În momentul în care este topit complet, vom adăuga și 3 căței de usturoi tocați mărunt, pe care îi vom găti timp de un minut, timp în care vom amesteca continuu.

Pasul 6.  După acest minut, vom adăuga și un sfert de cană de făină, pe care o vom amesteca bine cu usturoiul din tigaie. La scurt timp, vom adăuga și o cană de supă de pui. Așteptăm ca sosul să se îngroașe, moment în care vom adăuga o ceașcă de lapte și o ceașcă de smântână lichidă, dar și o ceașcă de parmezan ras, alături de puțin pătrunjel proaspăt tocat. Amestecăm totul bine și lăsăm pe foc pentru încă un minut.

Pasul 7.  Scoatem și tava cu cartofi de la cuptor, pentru a adăugă cele 6 bucăți de pui, câteva roșii cherry tăiate în jumătăți, câteva rondele de ceapă verde, dar și sosul cu unt și usturoi. Tava se introduce la cuptor, timp de aproximativ 40 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.

Pasul 8.  După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, ulterior și cartofii și bucățile de pui, pentru a le transfera pe o farfurie de dimensiuni mai mari, iar deasupra vom adăuga câteva rondele de ceapă roșie, dar și puțin pătrunjel proaspăt, iar rețeta este gata!

Puiul cu unt cremos, usturoi și cartofi  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de pui cu unt
Rețeta de Pui cu unt cremos, usturoi și cartofi, ușor de preparat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Empanadas cu carne de vită. Un gust de-a dreptul savuros!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Rețetă de Empanadas cu carne de vită. Un gust de-a dreptul savuros!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies