Puiul Curry cu orez basmati se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pui Curry cu orez basmati.
Rețetă de Pui Curry cu orez basmati
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tartă cu gem de căpșune. Se poate savura de minune alături de o cupă de înghețată!
Citește și: Ce poti să mănânci sănătos cu 10 lei: mâncare rapidă din linte la conserve
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 800 g de piept de pui
- 3 linguri de curry pudra
- 2 lingurițe de chimen măcinat
- 2 lingurițe de boia dulce sau iute
- 2 lingurițe de chilli pastă sau fulgi
- 2 cutii de roșii cuburi
- 250 ml de smântână de gătit
- 2 cepe
- 4 căței de usturoi
- o bucată de ghimbir proaspăt
- Sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- orez basmati+ apă
- Pătrunjel proaspăt
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a prepara puiul. Așadar, vom începe prin a tăia pieptul de pui în cubulețe de dimensiuni potrivite sau mici, în funcție de preferințe, iar momentan îl vom așeza într-un bol și îl vom lăsa deoparte, pentru a ne ocupa și de restul ingredientelor.
- În continuare, vom curăța ceapa, ghimbirul și usturoiul, iar ulterior ceapa o vom tăia cât se poate de mărunt, iar ghimbirul și usturoiul se vor da prin răzătoare. Ulterior, toate acestea se vor așeza în boluri, separate.
- Acum vom condimenta și puiul nostru, iar în bolul în care l-am așezat vom adăuga peste acesta ulei de măsline, ceapa, ghimbirul și usturoiul pregătite anterior, dar și condimentele, printre care se află și boiaua de ardei dulce sau iute, în funcție de preferințe, pudra de curry, chimenul, sare și piper negru măcinat după gust. Toate aceste condimente se vor amesteca foarte bine printre bucățile noastre de piept de pui, astfel încât să ne asigurăm că marinata a ajuns pe toată suprafața lor. Puiul se va lăsa deoparte timp de aproximativ 30 de minute.
- După acest interval de timp, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari în care vom pune lingurile de ulei de floarea soarelui, pentru ca acestea să se încingă. În momentul în care s-a încins, vom adăuga și bucățile noastre de piept de pui marinate, pe care le va lăsa să se gătească timp de aproximativ 20 de minute, timp în care le vom mai întoarce din când în când pentru a ne asigura că se prepară pe toate părțile. După acest interval de timp, vom adăuga și conserva de roșii tocate, dar și puțină apă, pentru a lăsa toate ingredientele la fiert timp de aproximativ 20 de minute. La final, vom adăuga și smântâna lichidă, și mai fierbem ingredientele noastre pentru încă 30 de minute, până când vom obține o consistență mai cremoasă.
- Acum este timpul să ne ocupăm și de prepararea orezului basmati. Tot ce trebuie să facem este să începem prin a îl spăla foarte bine pentru ca amidonul să iasă cât mai mult din el, în funcție de preferințe, puteți adăuga 2 căni de orez pentru preparare sau mai multe, alături de 3 căni de apă sau mai multe, dar și puțină sare, după gust. Toate aceste ingrediente se adaugă într-o oală de dimensiuni potrivite, oală pe care ulterior o vom acoperi cu o folie de aluminiu, iar peste cu un capac, și vom lăsa preparatul să se fiarbă timp de aproximativ 25 de minute, la foc mic.
- După acest pas, atât puiul nostru curry, cât și orezul basmati sunt gata, prin urmare putem să așezăm preparatul nostru pe farfurii, iar deasupra puiului să presărăm puțin pătrunjel proaspăt, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.