Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum pregătește puiul în crustă de aluat, dar și cum trebuie verificat dacă este gata.
Chef Joseph Hadad, cunoscutul și îndrăgitul bucătar, este mereu activ pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește numeroase trucuri din bucătărie. De această dată a dezvăluit care sunt ingredientele pentru a pregăti un pui în crustă de aluat, iar dacă doriți, acest tip de carne poate fi înlocuită și cu carnea de vită.
Ingrediente:
- 1 pui coquelet
- 400 g făină
- 7 albușuri
- 300g sare grosieră
- 60 ml apă
- Frunze de viță de vie murate
- ulei de măsline (pentru ungere)
Cum pregătește chef Joseph Hadad puiul în crustă de aluat
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Bucătarul a explicat care sunt pașii până ca întreg preparatul să ajungă la cuptor. Astfel, a pregătit aluatul, a înfășurat puiul întreg în frunze de vița de vie, a uns tava și a așezat frunze de vița de vie deasupra, iar ulterior a așezat puiul și a întins aluatul peste, urmând să taie marginile. Aluatul trebuie închis foarte bine în partea de jos, iar aceasta se introduce la cuptorul preîncălzit la 175 de grade, timp de o oră și 20 de minute.
"Pregătiți aluatul: amestecați făina, sarea, albușurile și apa până obțineți aluatul. Înfășurați puiul cu frunze de viță de vie deasupra, ungeți o tavă și așezați câteva frunze de viță deasupra Așezați puiul pe tavă. Întindeți aluatul și tăiați marginile. Așezați aluatul de sare pe pui și închideți bine în partea de jos. Apăsați ușor cu mâna până când aluatul ia forma poussinului. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 175 de grade timp de 1 oră și 20 de minute. Verificați dacă puiul este gătit cu un termometru, trebuie să fie peste 90 de grade sau introduceți o frigăruie subțire de fier în zona pieptului și lăsați timp de 3 secunde. Puiul este gata dacă frigăruia este foarte fierbinte și nu vă puteți ține buzele pe ea. Poftă bună! TIPS: Dacă aluatul este prea moale, adăugați mai multă făină.", adăugat chef Joseph Hadad.