Pui in crusta de sare! Reteta incredibila pentru pranz!

Pui in crusta de sare! Reteta incredibila pentru pranz!
Pui in crusta de sare! Reteta incredibila pentru pranz!

Aceasta reteta este delicioasa si se prepara usor. Urmeaza cu atentie instructiunile.

 

Ingrediente
1 pui mare, 2 lamai, 2 oua, 1 pahar vin alb, 7 catei usturoi, ulei de masline, o lingurita piper negru boabe, cateva fire cimbru, 2 kg de sare mare.
Mod de preparare
Intr-un castron mare se pune sarea si se amesteca bine cu ouale, un pahar cu vin alb, zeama de la o lamaie si piperul.
Separat, se piseaza cateii de usturoi impreuna cu cimbrul, se adauga ulei de masline si se amesteca totul bine. Cu aceasta marinata se unge bine puiul pe exterior si in interior, unde se mai pune o lamaie intreaga taiata in doua. Se rup apoi 3-4 bucati de folie de aluminiu lungi de 120-140 cm. Se indoaie fiecare folie in doua, rezultand astfel 3-4 bucati de 60-70 de cm. Pe masa se asaza foliile una langa alta, astfel incat marginile foliilor invecinate sa se suprapuna pe o suprafata de 6-7 cm.
Pe plansa rezultata, in mijloc, se pune sarea, in mijlocul careia se face o adancitura, in care se pune puiul. Se imbraca in sare in totalitate. Datorita ingredientelor puse in sare, aceasta se va lipi de pui. Dupa ce se termina de imbracat puiul, se strange bine folia in jurul lui, formand in partea de sus un tugui. Puiul astfel pregatit se pune intr-o tava si se da la cuptorul incins.
Se lasa la cuptor 2 ore, apoi se scoate si se mai lasa nedesfacut 20 de minute. Dupa aceea, se desface folia de aluminiu si lovind usor cu o lingura sarea, se sparge si se indeparteaza de pe pui. Se scoate din pui lamaia, apoi se portioneaza si se serveste cald.
Sursa

Ingrediente

1 pui mare, 2 lamai, 2 oua, 1 pahar vin alb, 7 catei usturoi, ulei de masline, o lingurita piper negru boabe, cateva fire cimbru, 2 kg de sare mare.



Mod de preparare

Intr-un castron mare se pune sarea si se amesteca bine cu ouale, un pahar cu vin alb, zeama de la o lamaie si piperul. Separat, se piseaza cateii de usturoi impreuna cu cimbrul, se adauga ulei de masline si se amesteca totul bine. Cu aceasta marinata se unge bine puiul pe exterior si in interior, unde se mai pune o lamaie intreaga taiata in doua.
Se rup apoi 3-4 bucati de folie de aluminiu lungi de 120-140 cm. Se indoaie fiecare folie in doua, rezultand astfel 3-4 bucati de 60-70 de cm. Pe masa se asaza foliile una langa alta, astfel incat marginile foliilor invecinate sa se suprapuna pe o suprafata de 6-7 cm. Pe plansa rezultata, in mijloc, se pune sarea, in mijlocul careia se face o adancitura, in care se pune puiul. Se imbraca in sare in totalitate.
Datorita ingredientelor puse in sare, aceasta se va lipi de pui. Dupa ce se termina de imbracat puiul, se strange bine folia in jurul lui, formand in partea de sus un tugui. Puiul astfel pregatit se pune intr-o tava si se da la cuptorul incins. Se lasa la cuptor 2 ore, apoi se scoate si se mai lasa nedesfacut 20 de minute. Dupa aceea, se desface folia de aluminiu si lovind usor cu o lingura sarea, se sparge si se indeparteaza de pe pui.
Se scoate din pui lamaia, apoi se portioneaza si se serveste cald.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies