Puiul în sos de portocale cu orez se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Pui în sos de portocale cu orez.
Rețetă de Pui în sos de portocale cu orez
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Gofre cu fructe de pădure deasupra. Ușor de preparat și simplu de savurat!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ratatouille, rețeta originală. Gustă și tu din legumele proaspete scoase direct din cuptor!
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 1 piept de pui dezosat
- 2 portocale pentru zeamă
- 1 lămâie pentru zeamă
- 2 cuburi de unt
- 2 linguri amidon
- 1 lingura miere de albine topita
- 1 lingura sos soia
- 100 g alune
- faina
- ulei vegetal
- Sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să începeți prin a prepara puiul. Așadar, vom avea nevoie de puiul nostru, pe care îl vom spăla pentru început foarte bine, sub un jet rece de apă, iar ulterior îl vom tăia în cubulețe sau în fâșii, în funcție de preferințe. Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, iar imediat ce puiul nostru a fost dat prin făină, îl vom pune la prăjit în tigaie, timp în care îl vom mai întoarce din când în când astfel încât să devină auriu pe toate părțile sale.
- Odată ce puiul nostru a fost prăjit, îl vom scoate pe o hârtie absorbantă de bucătărie, astfel încât să tragă tot surplusul de ulei.
- Acum a venit momentul să pregătim și sosul nostru de portocale pentru pui. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai potrivite, în care vom adăuga zeama de la portocalele stoarse, alături de unt, mierea de albine topită, sosul de soia. Toate aceste ingrediente se lasă în oală până când va da în clocot, timp de aproximativ 5 minute, urmând ca mai apoi să adăugăm și amidonul, pe care l-am pus în prealabil în puțină zeamă de portocală, pentru ca sosul nostru să se îngroașe puțin. Acum a venit momentul să condimentăm și sosul nostru cu sare și piper negru măcinat, după gust, iar apoi îl vom da de pe aragaz.
- Acum a venit momentul ca toate bucățile noastre gătite de piept de pui să le așezăm în sos, să le lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 5 minute, iar apoi să adăugăm și alunele și să stingem focul.
- După acest pas virgula rețeta de astăzi este gata de servit alături de o garnitură de orez basmatic fiert, iar peste puiul nostru în sos de portocale, putem adăuga și diverse legume, precum ceapă roșie, verdeață, sau chiar și semințe de susan.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.