Puiul prăjit cu legume se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Pui prăjit cu legume.
Rețetă de Pui prăjit cu legume
Rețeta delicioasă de Pui prăjit cu legume, absolut minunat, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Pui prăjit cu legume este de 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total- o oră
Rețeta de Pui prăjit cu legume este pentru 4 persoane
Ingrediente – Pui prăjit cu legume
- 1 kg de piept de pui
- 100 ml de ulei
- 5 ciuperci mai mari
- 2 ardei grași mai mari
- 2 morcovi mai mari
- 250 g de broccoli
- 5 păstăi galbene
- 3 căței de usturoi
- o linguriță de ghimbir ras
- 4 linguri de sos de soia
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Shaorma cu carne de pui și legume proaspete. Pregătește-o direct la tine acasă!
Mod de preparare- Pui prăjit cu legume
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de pui prăjit cu legume, este să începeți prin a pregăti toate legumele. Așadar, vom lua fiecare legumă în parte, rând pe rând, pentru a le spăla pe toate, curăța, și tăia exact așa cum ne dorim, fie în sferturi, rondele sau fâșii. De asemenea, puteți tăia ardei și mai grosuțe, morcovii rondele subțiri, iar în ceea ce privește broccoli, acesta se va tăia în buchețele mici, iar fasolea păstăi se va rupe în două-trei bucăți. Usturoiul se va pisa sau se va toca mărunt, în funcție de preferințe, iar din biroul se va rade pe răzătoarea cu găuri mici.
- În continuare, ne vom ocupa și de pieptul de pui pe care îl vom tăia în fâșii subțiri. În continuare, vom avea nevoie de sosul de soia, pentru ca în continuare să aducem și o tigaie de dimensiuni mai mari pe care o vom folosi vom încinge bine tigaia. Vom adăuga uleiul, iar imediat ce s-a încins am adăugat și fâșiile de piept de pui, pe care le vom căli până când se vor rumeni ușor, timp în care vom mai amesteca din când în când cu ajutorul unei spatule odată ce este gata, îl vom scoate din tigaie și îl vom transfera într-o farfurie.
- În aceeași tigaie în care am prăjit și puiul, vom adăuga legumele pe care le-am pregătit și le vom căli timp de aproximativ 2 3 minute, amestecând din când în când în ele, iar ulterior vom adăuga și usturoiul și ghimbirul amestecând și călindu-le timp de aproximativ jumătate de minut, urmând ca apoi să adăugăm din nou pieptul de pui în tigaie. Peste acestea vom adăuga și sosul de soia amestecat bine pentru a ajunge pe toată suprafața lor și vom mai căli conținutul timp de aproximativ jumătate de minut.
- După acest interval de timp, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Pancakes cu miere, nuci și banane. Adaptată în funcție de preferințe!