Puiul Shanghai este unul dintre cele mai delicioase produse de fast-food, fiind savurat de români în orice moment al zilei.
Puiul Shanghai este unul dintre cele mai iubite preparate de tip fast-food din întreaga lume. Această rețetă vine din China, fiind extrem de simplă și de rapidă. Puiul shanghai este un preparat gustos și sățios și poate fi pregătit foarte ușor în propria bucătărie.
Shanghai-ul este un preparat extrem de interesant, fiind mult mai atractiv și mai exotic decât șnițelul clasic de pui pregătit de gospodine.
INGREDIENTE
- 1 piept de pui
- 2 ouă
- sare
- piper
- 1 lingură de muștar
- 3 linguri făină
- 5-6 linguri pesmet
- 5-6 linguri susan
- ulei pentru prăjit
- Pentru marinarea cărnii:
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 3 linguri vin alb sau bere
- 1/2 cană de apa
- 1 cățel de usturoi
Citeste si: Rețetă Bulete de cașcaval. Crocante și delicioase
MOD DE PREPARARE
Spălați pieptul de pui și tăiați-l fâșii, apoi așezați bucățile obținute într-un bol.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Adăugați sare si piper, o jumătate de cană cu apă, ulei de măsline și vin alb.
Acoperiți bolul si băgați-l la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Dacă folosiți pui de țară, trebuie să îl lăsați la marinat, la rece, timp de aproximativ 2 ore.Într-un alt vas pregătiți sosul: bateți ouăle cu sare și piper după gust, adăugați făină amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe, iar la final puneți și puțin muștar.
Într-o tigaie puneți uleiul la încins, apoi luați câte o fâșie de carne, dați-o prin sos, apoi prin pesmetul care trebuie amestecat cu susan și puneți-o la prăjit.
Citeste si: Rețeta clasică pentru prăjitura Albă ca Zăpada! Un desert cremos și delicios
Procedați la fel cu celelalte fâșii de carne și puneți-le la prăjit până când capătă tonuri aurii pe toate părțile.
Scoateți puiul din tigaie și așezați-l pe șervețele pentru a se scurge excesul de ulei.
Românii nu se mai pot sătura de Puiul Shanghai, câștigând teren în fața șnițelelor clasice de câtiva ani buni.
Puiul Shanghai poate fi servit atât cald, cât și rece. Dacă alegeți să îl savurați alături de clasicul sos de usturoi, este un deliciu culinar!
Poftă bună!