Pui Teriyaki cu semințe de susan și orez. Ești gata să încerci noua specialitate?

retete pentru cina

Pui Teriyaki cu semințe de susan și orez

Puiul Teriyaki cu seminte de susan si orez se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea

prepara o rețetă perfectă de Pui Teriyaki cu seminte de susan si orez. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Pui Teriyaki cu seminte de susan si orez, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Pui Teriyaki cu seminte de susan si orez 

Rețeta delicioasă de Pui Teriyaki cu seminte de susan si orez, absolut minunat, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Pui Teriyaki cu seminte de susan si orez este de 30 de minute 

sos teriyaki reteta
Pui Teriyaki cu semințe de susan și orez[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - 30 de minute 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp total - o oră 

Rețeta de Pui Teriyaki cu seminte de susan si orez este pentru 4 persoane

retete cu preparate pui
Pui Teriyaki cu semințe de susan și orez[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Pui Teriyaki cu seminte de susan si orez 

  •  800 g de piept de pui 
  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • 1/2 de cană de sos de soia 
  • 1/2 de cană de apă 
  • 3 linguri de miere 
  • o lingură de zahăr brun 
  • o lingură și jumătate de oțet de orez 
  • 1/2 de linguriță de ulei de susan 
  • 3 lingurițe de ghimbir 
  • 3 căței de usturoi 
  • 3 lingurițe de amidon de porumb 
  • semințe de susan 
  • ceapă verde 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

pui teriyaki cu orez
Pui Teriyaki cu semințe de susan și orez[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cheesecake cu cătină. O variantă mai sănătoasă a acestui desert!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare - Pui Teriyaki cu seminte de susan si orez 

  1.  în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de pui teriyaki cu semințe de susan și servit cu orez, este să începeți prin a aduce o tigaie de dimensiuni mai mari. În aceasta vom adăuga uleiul de măsline, pe care îl vom așeza pe aragaz, la foc mediu spre mare și vom aștepta ca acesta să se încingă. 
  2. Abia în momentul în care uleiul este îndeajuns de încins, vom adăuga cubulețele de piept de pui, pe care le-am tăiat în prealabil, și le vom lăsa să se rumenească pe o parte, timp de aproximativ 5 minute, interval de timp în care apoi, le vom întoarce, astfel încât să le mai gătim pentru alte 5 minute, cât să se gătească uniform și egal. 
  3. În acest timp, separat, cum avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga sosul de soia, apa, mierea, zahărul brun, oțetul de orez, uleiului de susan, ghimbiru,  usturoiul, dar și amidonul de porumb. Toate aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul unei linguri sau unei spatule, pentru a forma sosul nostru delicios pentru pieptul de pui. 
  4. Abia după ce sosul este gata, vom amesteca puiul, pe care l-am găsit deja, cu sosul, și îl vom lăsa în continuare în tigaie să se gătească, amestecând până când momentul în care sosul se îngroașă, timp de aproximativ 1 2 minute. 
  5. După acest interval de timp, ne putem prepara, și un orez, a exact așa cum ne dorim, pentru al putea servi al alături de puiul nostru delicios teryaki, cald, pe care vom presăra și câteva rondele de ceapă verde, și semințe de susan, după preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de platouri
Pui Teriyaki cu semințe de susan și orez[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cheesecake cu cătină. O variantă mai sănătoasă a acestui desert!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies