Pulpa de miel cu leurda este o reteta savuroasa si usor de pregatit, numai buna pentru o masa pe cinste!
Ingrediente
1 pulpa miel (cca 1,5 kg)
1 leg. leurda proaspata
1 capatana usturoi
1 kg cartofi
400 ml smantana de gatit
200 ml vin rosu
ulei de masline
nucsoara
sare
piper
oregano
rozmarin
Mod de preparare
Leurda
se spala bine. Se amesteca intr-un recipient inalt cu ulei de masline, un praf de sare, piper si putin vin rosu. Se paseaza cu ajutorul unui blender.
Pulpa de miel se asaza intr-o tava mai mare. Carnea se unge bine, mai intai cu ulei de masline, se asezoneaza cu sare.
Se imbraca apoi in sosul de leurda.
Se toarna peste ea si restul de vin rosu si putina apa.
Se acopera totul cu o folie de aluminiu, se pune la copt, in cuptorul preincalzit, 30 -40 minute, cat sa se patrunda carnea, apoi se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca frumos friptura. Spre final, se mai lasa 10 minute la foc iute. Se stropeste din cand in cand cu sosul format in tava.
Cartofii se curata, se spala si se feliaza subtire, cca 3 mm, cu ajutorul unei razatoare.
Smantana se amesteca cu un catel de usturoi ras, un praf de sare si putina nucsoara rasa proaspat.
Compozitia de smantana se toarna peste cartofi. Se asezoneaza cu sare si se da totul la cuptor pana se rumeneste frumos.
Friptura de miel se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se „odihneasca”, apoi se feliaza.
Se stropeste cu sos ramas in tava si se serveste cu garnitura de cartofi frantuzesti.
Ingrediente
1 pulpa miel (cca 1,5 kg)
1 leg. leurda proaspata
1 capatana usturoi
1 kg cartofi
400 ml smantana de gatit
200 ml vin rosu
ulei de masline
nucsoara
sare
piper
oregano
rozmarin
Mod de preparare
Leurda se spala bine.
Se amesteca intr-un recipient inalt cu ulei de masline, un praf de sare, piper si putin vin rosu. Se paseaza cu ajutorul unui blender.
Pulpa de miel se asaza intr-o tava mai mare. Carnea se unge bine, mai intai cu ulei de masline, se asezoneaza cu sare.
Se imbraca apoi in sosul de leurda.
Se toarna peste ea si restul de vin rosu si putina apa.
Se acopera totul cu o folie de aluminiu, se pune la copt, in cuptorul preincalzit, 30 -40 minute, cat sa se patrunda carnea, apoi se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca frumos friptura. Spre final, se mai lasa 10 minute la foc iute. Se stropeste din cand in cand cu sosul format in tava.
Cartofii se curata, se spala si se feliaza subtire, cca 3 mm, cu ajutorul unei razatoare.
Smantana se amesteca cu un catel de usturoi ras, un praf de sare si putina nucsoara rasa proaspat.
Compozitia de smantana se toarna peste cartofi. Se asezoneaza cu sare si se da totul la cuptor pana se rumeneste frumos.
Friptura de miel se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se „odihneasca”, apoi se feliaza.Se stropeste cu sos ramas in tava si se serveste cu garnitura de cartofi frantuzesti.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sursa