Florile de soc sunt delicatesele acestei primaveri. Din ele, putem prepara o bautura cu miros ametitor si foarte buna la gust, socata. Dar bucatarii cu pretentii ne propun o reteta inedita. Pulpa de mistret marinata in flori proaspete de soc.
Nu trebuie sa mergeti prea departe de oras ca sa gasiti soc proaspat. Pe marginea oricarei sosele, arborii aromati va imbie sa coborati din masina si sa culegeti fructele parfumate. Florile trebuie alese cu rabdare. Mai gustoase sunt cele cu bobocii plini de polen.
Daca gospodinele sunt obisnuite sa prepare sirop si dulceata de soc, bucatarii au si alte intrebuintari pentru florile parfumate.
Citeste si: Cum deosebim carnea de pui crescut cu antibiotice de cea a unuia de curte
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Florile de soc se transforma intr-o infuzie parfumata, care dau vanatului un gust aromat.
Si daca tot v-ati apucat de treaba, preparati si o socata. Bautura traditionala romaneasca este racoritoare si sanatoasa, asa ca ar fi bine sa nu lipsesca din camara dumneavoastra in luna mai. Si merge numai bine langa friptura de vitel rumenita pe gratar.
Vezi video pe stirilekanald.ro