Pune praf de copt în cuptorul cu microunde. Trucul simplu care te va ajuta să scapi rapid de murdărie

Pune praf de copt în cuptorul cu microunde
Pune praf de copt în cuptorul cu microunde

Dacă vrem să încălzim alimente sau să preparăm gustări calde rapid și simplu alegem cuptorul cu microunde, un electrocasnic pe cât de util, pe atât de greu de întreținut. Murdăria și grăsimile se depun imediat de jur împrejurul pereților interiori, care devin cât ai clipi un teren propice pentru bacterii. Află, pas cu pas, cum să cureți cuptorul cu microunde folosind praf de copt.

Atunci când facem curățenie avem tendința de a cumpăra tot felul de produse chimice de uz casnic și uităm că cele mai bune metode se află deja în casele noastre. Sunt multe soluții la care putem apela, unele dintre ele fiind în mod evident mai ieftine, mai eficiente și mai naturale. Iată câteva trucuri pentru a curăța la perfecție cuptorul cu microunde:

Citeste si: De ce să pui sare în mașina de spălat. Trucul te ajută să economisești timp și energie

Cum să cureți rapid cuptorul cu microunde

Una dintre cele mai cunoscute metode este cea cu lămâie și apă. Tot ce trebuie să faci este să torni apă călduță într-un vas încăpător și să adaugi zeama și coaja de la o lămâie. Întreaga compoziție se pune în cuptorul cu microunde și se pornește pentru câteva minute, până când încep să iasă aburii.

După ce s-a scurs timpul, este indicat să lași ușa cuptorului în continuare închisă preț de câteva clipe.

Ulterior, pune în interior un prosop umed pentru a înmuia orice urmă de mâncare uscată. Nu îți mai rămâne decât să ștergi interiorul cu o cârpă uscată.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Praful de copt. Toate gospodinele au în casă praf de copt, pe care îl folosesc atât în bucătărie, cât și la curățenie.

Acest ingredient este foarte util în eliminarea petelor dificile de grăsime și alimentelor uscate din interiorul cuptorului cu microunde. Pentru acest truc nu va trebui decât să amesteci o lingură de praf de copt cu apă până când se formează o pastă omogenă. Aplică totul de jur împrejurul pereților interiori.

Citeste si: Trucul eficient cu ulei care te va scăpa de mirosul neplăcut din casă. Cum se folosește

Pune praf de copt în cuptorul cu microunde
Pune praf de copt în cuptorul cu microunde[Sursa foto: Unsplash]

Trucuri utile pentru curățenia în casă

Cuptorul cu microunde nu este singurul greu de curățat, iar gospodinele știu foarte bine acest lucru. Geamurile din casă, de exemplu, se pot curăța rapid cu apă fiartă, balsam de rufe, o lingură de glicerină și o perie moale.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Balsamul se amestecă într-un vas împreună cu apa fiartă, iar mai apoi se adaugă și glicerina. Se amestecă cu grijă până când se dizolvă toate ingredientele. Soluția se lasă la infuzat preț de aproximativ 15 minute, iar mai apoi pulverizată pe suprafețele geamurilor prăfuite. Puteți înmuia peria sau buretele în compoziție dacă nu aveți un recipient pulverizator. Înainte de a freca geamurile este indicat să o lăsați să acționeze câteva minute, pentru a elimina mai rapid murdăria.

O altă problemă ar putea fi mirosul neplăcut din frigider, care poate veni din cauza umidității sau ca urmare a unei scurgeri.

Poți folosi coaja de la o lămâie sau de la o portocală, după preferințe. Folosește o răzătoare pentru a obține ingredientul de bază. Coaja se amestecă împreună cu o cană de bicarbonat de sodiu până când se integrează, iar mai apoi se toarnă toată compoziția într-un recipient deschis și semiacoperit cu plastic autoadeziv sau folie, în care se fac doar câteva găuri.

Poți adăuga și câteva cuișoare, dacă își dorești o aromă mai puternică.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

De ce să nu consumi alcool la plajă. Trucul care te va ajuta să obții un bronz perfect

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies