„Punem și laptele călduț și îl încorporăm, iar după aceea totul merge la foc!” Rețeta Gabrielei Cristea de tartă cu lămâie, crema cu mascapone și bezea caramelizată!

„Punem și laptele călduț și îl încorporăm, iar după aceea totul merge la foc!” Rețeta Gabrielei Cristea de tartă cu lămâie, crema cu mascapone și bezea caramelizată!
„Punem și laptele călduț și îl încorporăm, iar după aceea totul merge la foc!” Rețeta Gabrielei Cristea de tartă cu lămâie, crema cu mascapone și bezea caramelizată!

Gabriela Cristea este o prezentatoare TV foarte cunoscută din țara noastră, iar în momentele în care se află în spatele micilor ecrane, este o adevărată gospodină.

În rândurile de mai jos veți descoperi care este rețeta acesteia de tartă cu cremă de mascarpone.

Citește și: „Mâncăm vara foarte mult deoarece conține foarte multă vitamina C.” Rețeta de salată de pătrunjel a Gabrielei Cristea! Un preparat sănătos și foarte ușor de făcut

Citește și: Clătitele cu ciocolată ale Gabrielei Cristea! Vedeta a pregătit un desert ușor de realizat și delicios alături de Victoria și Iris

Care este rețeta Gabrielei Cristea de tartă cu crema de mascaropone

Ingrediente pentru crema de vanilie

  • 6 gălbenușuri
  • 140g de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 40g amidon
  • 500 ml lapte
  • mascarpone
  • 1 sticluță vanilie

Ingrediente pentru lemon curd

  • 5 lămâi mici
  • 5 ouă
  • 200g zahăr
  • 140g unt

Ingrediente pentru bezea

  • 200g albuș
  • 200g zahăr tos
  • 200g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de oțet

Gabriela Cristea a dezvăluit planurile pentru a crea un desert răcoros pe bază de lămâie, o tartă cu cremă mascarpone și lemon curd. În procesul de preparare, ea a explicat că trebuie să dezghețăm aluatul și să începem cu crema fiartă cu mascarpone, compusă din 6 gălbenușuri și aproximativ 140 de grame de zahăr.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

După amestecarea zahărului cu gălbenușurile și un praf de sare, urmează adăugarea a 40 de grame de amidon. În același timp, 500 de ml de lapte trebuie încălzite și amestecate cu amidonul pentru a se încorpora bine.

„Dragilor, vreau să facem împreună un desert, un desert răcoros și foarte, foarte bun, pe bază de lămâie. O să vreau să facem o tartă cu cremă mascarpone și cu lemon curd.

Și deasupra o să facem o bezea pe care o să o caramelizam. O să las să se dezghețe aluatul ca să pot să-l prelucrez și o să mă apuc de prima cremă. Este vorba de crema fiartă cu mascarpone. Am 6 gălbenușuri si dăm deoparte albușurile. Avem aici aproximativ 140 de grame de zahăr. Dacă vă place mai dulce, faceți mai dulce. Dacă vă place mai puțin dulce, puneți mai puțin zahăr.
Pun așadar zaharul peste cele 6 gălbenușuri, adaug și un praf de sare și batem gălbenușurile până când se topește zahărul. Gălbenușurile trebuie sa se schimbe la culoare. Am bătut bine, bine ouăle împreună cu zahărul și acum este momentul să încorporăm și amidonul. Eu am pus 40 de grame de amidon pe care îl pun peste o oua. Între timp am pus și 500 de ml de lapte să se încălzească, dar nu trebuie să fie foarte fierbinte, iar amidonul doar îl amestecăm să se încorporeze”,
a spus Gabriela Cristea.

În procesul de preparare a cremei, vedeta a subliniat importanța evitării amestecului prelungit pentru a preveni obținerea unei omlete. Laptele cald a fost adăugat treptat pentru a evita acest lucru.

Apoi, compoziția a fost încălzită pentru a se îngroșa, fiind important să amestecăm constant pentru a evita lipirea cremei de fundul oalei. Crema a fost fiartă timp de aproximativ două-trei minute de la apariția semnelor de fierbere și până când a obținut consistența dorită. Vedeta a sugerat că crema se va întări ulterior, iar pentru a preveni formarea unei cruste, a acoperit-o cu folie de plastic.

„Nu trebuie să batem foarte mult această compoziție, punem laptele, am încălzit un pic laptele și am pus puțin câte puțin pentru că nu aș vrea să facem o omletă. Punem și laptele călduț și îl încorporăm, iar după aceea totul merge la foc pentru a se îngroșa crema. Recomandarea mea este să amestecați tot timpul în cremă, ca nu cumva ea să se lipească pe fund și chiar și după ce ați dat-o de pe foc, ar mai trebui amestecată un pic, pentru ca oala este în continuare încinsă și riscă să se lipească. Eu am fiert crema mea aproximativ două trei minute, după ce a început să dea semne de fierbere și consistența fierbinte. Oricum, se va mai întări după ce se răcește, iar deasupra am să i pun o folie de plastic ca să nu se formeze pojghiță”, a mai adăugat vedeta.

Prezentatoarea TV a împărtășit câteva dintre secretele ei culinare

Prezentatoarea TV a dezvăluit pașii finali pentru desertul său, după ce a pregătit crema mascarpone. Urmează să se ocupe de lemon curd. Pentru aceasta, a folosit coaja rasă de la 4 lămâi mari sau 5 lămâi mai mici. A tăiat lămâile în două și a stors sucul într-un bol, apoi a adăugat 5 gălbenușuri de ou. Compoziția a fost amestecată și încălzită la foc mic sau, ideal, la bain-marie pentru a evita transformarea ouălor în omletă. A adăugat 200 de grame de zahăr și 140 de grame de unt, amestecând până la topirea zahărului. După fierbere, lemon curd este gata. Crema trebuie lăsată să se răcească, iar apoi poate fi amestecată cu mascarpone pentru a finaliza desertul.

„Și am să o dau deoparte, să se răcorească. La final, când va fi rece, am să i adaug mascarpone și prima cremă e gata. Am scăpat de prima cremă. E momentul să ne ocupăm de lemon curd. Ei bine, avem aici 5 lămâi mai mititele sau 4 lămâi mai mari, cum vreți voi pe care le răzuim de coaja. După ce am ras lămâile și atenție, luați lămâi cu coajă netratată. Le tăiem pe din două și stoarcem sucul și îl punem in bol. Separăm 5 ouă, albuș de gălbenuș și punem peste compoziție gălbenușurile. Albușurile să le folosim mai târziu. Și acum amestecăm această compoziție și o punem la foc foarte mic, ca nu cumva să se transforme ouăle în omletă. Și poate chiar ar fi mai bine dacă aveți timp să faceți această cremă la bain marie. Adăugăm și 200 de grame de zahăr și amestecăm continuu până când se topește zahărul. Punem și 140 de grame de unt. Mai trebuie doar să fiarbă și este gata.”, a mai spus prezentatoarea TV.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

După pregătirea cremei de lămâie, vedeta a explicat că aceasta va deveni mai solidă după cel puțin două ore în frigider. Ulterior, s-a ocupat de pregătirea aluatului pentru două tarte, înțepând aluatul și lăsându-l la frigider pentru întărire timp de jumătate de oră. A preîncălzit cuptorul la 190 de grade Celsius și a copt tarta la această temperatură în primele 20 de minute, apoi a scăzut temperatura și a continuat coacerea până când tarta s-a rumenit bine.

După coacere, a lăsat totul să se răcească timp de aproximativ o oră înainte de a monta prăjitura. Pentru montare, a recomandat amestecarea mascarpone cu crema de vanilie și aromatizarea acesteia cu vanilie. Apoi, a turnat crema de vanilie peste aluatul copt.

„Momentan crema noastră de lămâie este destul de lichidă, dar ea se va solidifica în momentul în care va sta la frigider pentru cel puțin două ore, ca să arate așa cum trebuie. Mă ocup acum un pic și de aluat. Vreau să facem două tarte. Am pus deja aluatul și obligatoriu trebuie înțepat, iar eu după ce îl înțep îl bag la frigider pentru o jumătate de oră ca să se întărească, pentru că în felul acesta nu mai cad marginile mai jos și rămâne tarta mai înaltă. Între timp am pus cuptorul să se încingă la 190 de grade, pentru că la această temperatură vom coace tarta și cât se încinge cuptorul. Lăsăm tarta la frigider și punem tarta la cuptor. În primele 20 de minute. Coacem tarta la 190 de grade, apoi scădem focul și o mai coacem un pic până când se rumenește bine. Ei, gata, s a copt tarta, prima coaja e gata. Acum lăsăm totul la răcit și cam într-o oră o să montăm prăjitura. Înainte de a încorpora prăjitura mai aveți și câteva lucruri de făcut. Printre altele, să puneți și mascarpone în crema de vanilie și sa o încorporați și, de asemenea, să o aromatizați cu vanilie crema. O batem bine. În mod normal aș fi scos asta din tavă și vă arăt că se scoate foarte ușor. Avem aici crema de vanilie peste aluat.”, a mai adăugat aceasta.

Gabriela Cristea a dezvăluit ultimii pași pentru desertul său, după ce a montat crema de vanilie peste aluat. A adăugat un strat generos de lemon curd și a refrigerat prăjitura timp de două ore pentru a o lăsa să se întărească. După aceasta, a pregătit bezeaua pentru decor.

Pentru bezea a folosit 200 de grame de albușuri, 200 de grame de zahăr tos și 200 de grame de zahăr pudră, adăugând un praf de sare și o linguriță de oțet pentru menținerea fermității. Bezeaua a fost decorată după preferință și apoi introdusă în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius timp de doar 3 minute pentru a obține o crustă caramelizată. Gabriela Cristea a încheiat, îndemnându-i pe ceilalți să încerce această rețetă delicioasă.

„Peste crema de vanilie venim cu un strat generos care încă curge de lemon curd. Ducem prăjitura pentru două ore la frigider. Ea o să fie perfect tare și abia după aceea facem bezeaua pentru decor și o și caramelizam. E momentul să ne ocupăm și de bezea. 200 de grame de albuș este arhisuficient. Cântărim 200 g zahăr tos și o să mai punem și 200 de grame de zahăr pudră. Punem în albușuri un praf de sare și începem să batem albușurile până când. Se fac spumă și abia după aceea începem să punem zahărul tos prima dată, puțin câte puțin. Am terminat zahărul tos și e momentul să încep cu zahărul pudră. Eu am ales unul cu aromă de vanilie. Și adaug și o linguriță de oțet. Oțetul ține bezeaua tare, pentru asta se pune. E momentul să ornam tortul sau să puneți voi bezeaua așa cum considerați de cuviință.  Așa arată la final bezeaua mea decorată. Dar voi puteți să decorați cum vreți. O bag la cuptorul încins la 220 de grade ca să prindă o crustă și o culoare caramelizată frumoasă deasupra. Doar 3 minute, nu mai mult. Oricum, trebuie să urmăriți și să vedeți cum se face. Cred că merită să încercați și voi. Poftă bună!”, a spus Gabriela Cristea, în încheiere.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Deliciul neașteptat. Dulceață de ceapă roșie cu un ingredient secret!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies