Purtarea măștii de protectie devine obligatorie în Galați!

Masca chirurgicala coronavirus
Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Galați, în perimetrul școlilor.

Purtarea măștii devine obligatorie începând cu data de 5 octombrie în Galați, pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor.

Începând cu ziua de luni, pe data de 5 octombrie, purtarea măștii devine obligatorie în Galați, pe o rază de o sută de metri în jurul școlilor. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați și s-a stabilit ca masca de protecție să fie purtată pe întreg perimetrul unităților de învățământ.

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Galați

Prefectura Galați a declarat că, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în orașul menționat anterior pe întreg perimetrul unităților de învățământ, în interiorul acestora,

dar și pe o rază de 100 de metri în jurul lor. Măștile nu trebuiesc purtate doar de către elevi sau profesori, ci de toate persoanele.

Masca de protecție
În Galați s-au luat măsuri suplimentare de protecție împotriva noului coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Decizia de introducere a obligativității purtării măștii pe raza școlilor din oraș a fost luată ca măsură de prevenție împotriva noului coronavirus, asta după ce în ultima perioadă cazurile de coronavirus din Galați au crescut semnificativ, mai ales în unitățile de învățământ.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Nelu Tătaru, despre numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus

"Sunt 583 de pacienți la ATI, dintre care 179 sunt cei pe ventilație mecanică asistată invazivă. În acest moment stăm pe 2.064 de cazuri. Încercăm să stabilim un platou la 2.000, dar nu ține doar de noi.

Pandemia nu se tranșează în spital. Tratăm ce se adresează spitalului și încercăm să avem cât mai puține victime și să dăm tratamente corespunzătoare.

Pre-spitalul este cel care dă transmiterea în comunitate și care aduce focarele la noi.Am avut două luni în care am mers pe un registru al indicațiilor, respectate aproape de toată lumea. Am avut o cădere a numărului de cazuri la începutul lunii iunie, au insistat anumite curente de negaționare, de bagatelizare a tot ce s-a întâmplat în prima perioadă.

Au urmat, începând cu 15 mai, acele relaxări sau reveniri la normalitate, a urmat un concediu. Ce vedem acum e evoluția de peste o vară întreagă și reluări de activități.

Dacă fiecare respectă acele norme, ar trebui să stabilizam acel plafon în jur de 2.000. Dacă nu, vom vedea o creștere progresivă, nu exponențială în perioada următoare.

Trebuie să ne gândim nu doar la numărul de cazuri care crește.

Toate acele cazuri vin pe un sistem sanitar, vor fi preluate de un corp medical deja obosit de 7 luni.”; a declarat Ministrul Nelu Tătaru, potrivit Digi24.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Școlile din România se ÎNCHID luni, pe 5 octombrie!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies