„Puturoșii și leneșii mor de foame.” Dorel Vișan a mărturisit ce metode are pentru a lucra pământul, la vârsta de 86 de ani

„Puturoșii și leneșii mor de foame.” Dorel Vișan a mărturisit ce metode are pentru a lucra pământul, la vârsta de 86 de ani
„Puturoșii și leneșii mor de foame.” Dorel Vișan a mărturisit ce metode are pentru a lucra pământul, la vârsta de 86 de ani

La vârsta de 86 de ani, Dorel Vișan se implică activ în munca de la țară pentru a asigura hrana de zi cu zi. Abordarea neconvențională a actorului, alături de adoptarea unui stil de viață sănătos și specific românesc, atrage atenția multor concetățeni care împărtășesc valorile și viziunile sale.

Renumitul artist Dorel Vișan și-a găsit refugiul la țară și se ocupă personal de cultivarea propriilor alimente. Acesta pune un efort considerabil în asigurarea hranei pe care o va consuma. Cu convingere, Dorel Vișan îndeamnă la eliminarea completă a alimentelor nocive și pline de aditivi, dacă dorim să aducem o schimbare în viața noastră.

Citește și: Deea Maxer este foarte fericită alături de noul său iubit. Cum se înțeleg copiii artistei cu bărbatul

Dorel Vișan, despre viața la țară

Speranța cu care actorul abordează perspectiva fatidică nu poate fi ignorată, deoarece el exprimă convingerea că sufletul uman transcende materialitatea acestei lumi. Artistul manifestă indignare față de estetica urâtului, despre care a mai vorbit în trecut, și reflectă asupra schimbărilor pe care le-a observat în timp, inclusiv în perioada anilor '60.

„Noi, de la grăuntele de nisip și până la constelații, ne naștem în răutate, creștem în suferință și murim în putrefacție.

Rămâne partea cealaltă, care nu putrezește. De aici este omul veșnic. Sensul este ca tot timpul să fim atașat la Tot. Deși noi avem față de Tot o oarecare respingere, pentru că ne distruge propria pornire. Totul ne bagă în Tot, dar dacă le desfacem suntem numai noi. E vorba de a rămâne în ceea ce ești. Nu rămânem în ceea ce suntem. A intrat în lume o estetică a urâtului.
Mă uit la lume cum e îmbrăcată. Ce frumos era prin anii 60, când eram eu student, fetele purtau rochițe. Acum, se îmbracă cu tot felul de hondropoance”, a
spus actorul, potrivit Viva.

În afară de seră, celebrul actor se bucură de o grădină extinsă, unde, la vârsta de 86 de ani, se ocupă personal de pregătirea viitoarelor mese. Vedeta se implică în plantarea, semănarea și recoltarea, ocupându-se de toate aceste activități cu pasiune.

„Am o grădină mare și o seră de doar cincisprezece metri pătrați, dar în care îmi cresc ab­solut toate cele necesare. Am investit în sănătatea mea. Ceapă ver­de, usturoi, salată, spanac, castraveți, ardei iute și gras, roșii, de toate îmi cultiv acolo și am tot anul. Îmi fac și răsaduri numai din semințe românești, pro­curate de la ță­rani. În gră­dină pun anual cel puțin 50 de tufe de roșii, fasole, castraveți, cartofi, ardei, gogoșari, varză.

Nu­mai cine nu vrea, numai puturoșii și leneșii mor de foa­me, cu pă­mân­tul nelucrat”, a declarat actorul Dorel Vișan.

Dorel Vișan a mărturisit ce metode are pentru a lucra pământul, la vârsta de 86 de ani
Dorel Vișan a mărturisit ce metode are pentru a lucra pământul, la vârsta de 86 de ani[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cum conservă rodul muncii

Dorel Vișan a mărturisit că are trei metode de conservare a roșiilor pentru iarnă. Prima metodă implică congelarea roșiilor întregi într-o ladă frigorifică și dezghețarea lor ulterioară pentru a le curăța de pieliță și a le folosi în salate.

 A doua metodă este prepararea de bulion din roșii cu adăugarea de condimente și foi de dafin, care este pus în sticle și conservat în cămară.

A treia metodă preferată de actor este uscarea feliilor de roșii la soare sau într-un uscător de legume și fructe, urmată de depozitarea lor în borcane cu ulei de măsline.

„Pentru roșii, care sunt re­ginele grădinii, am trei me­tode de conservare pen­tru iarnă, pe care vi le des­tăinui, ca să vedeți cât este de ușor să mănânci sănătos și în anotimpul rece, dacă te organizezi

din timp. Roșiile le pun în lada frigorifică, la înghețat, întregi. Iarna le scot, le bag pentru o secun­dă în apă caldă, apoi le curăț de pieliță. Le las pe o farfu­rie la dezghețat, le tai în bu­căți și adaug ceapă, sau usturoi și ulei. Rezultă o salată aproape ca aceea de vară. A doua metodă de păstrare a roșiilor este sub formă de bulion, pe care-l fierb doar până când dis­pare spuma. Înainte de a-l pune în sticle, adaug foi de dafin și multe miro­denii „bine mirositoare'. Bulionul îl pun fierbinte, în timp ce fierbe încet, în sticle mici, de 300 ml, pe care le dopuiesc. Pun sticle­le pe masă, le acopăr cu o pătură groasă, le țin așa trei zile și apoi le depozitez în cămară.A treia metodă de păs­trare a roșiilor, pe care o prefer, este uscarea. Îna­inte, feliile de roșii, tăiate mai grosuțe, de 4 mm, le uscam la soare, timp de trei zile, acoperite cu o pân­ză rară, ca să nu se pună muștele. Acum mi-am cum­părat un uscător de legume și fructe și le țin la 70 de grade, timp de 20 de ore. Le pun apoi în bor­cane și deasupra torn ulei de măsline. Sunt o bu­nătate! Pot fi folosite la multe preparate, salate, paste, merg și cu brânzeturi, cu sosuri, la carne”, a dezvăluit Dorel Vișan.

Dorel Vișan a mărturisit ce metode are pentru a lucra pământul, la vârsta de 86 de ani
Dorel Vișan a mărturisit ce metode are pentru a lucra pământul, la vârsta de 86 de ani[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Totul despre Maxi Iglesias: Data nașterii, studii, înălțime, iubită, filme

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

 

 

 

 

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Dorel Vișan, unul dintre cei mai mari actori români, invitat duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies