Quinoa, cereala care te ajuta sa slabesti

Quinoa, cereala care te ajuta sa slabesti
Quinoa, cereala care te ajuta sa slabesti

Pierderea in greutate devine aproape intotdeauna o prioritate odata ce sarbatorile de iarna au trecut si mergem cu gandul la vacanta de vara.

Pentru cele mai multe dintre noi, rezolutiile de Anul Nou cuprind intr-o forma sau alta hotarari legate de obtinerea siluetei perfecte sau schimbarea obiceiurilor alimentare. Quinoa este o cereala care ofera solutia simpla pentru pierderea in greutatate fara infometare.

Folosita in America de Sud ca un aliment popular in dietele pentru slabit – similar cu supa de varza in Romania, dar mult mai sanatos, quinoa este o cereala bogata in proteine.

Inrudita cu spanacul si salata kale, ambele considerate de multi nutritionisti super alimente,  quinoa are  un continut nutritional perfect pentru o dieta echilibrata si pierderea treptata in greutate, evitand astfel efectul de yo-yo al dietelor extreme.

Cea mai simpla reteta pentru pierderea kilogramelor nedorite este schimbarea obiceiurilor alimentare. Atunci cand mananci mai putin, rezultatele nu intarzie sa apara. Asta nu inseamna insa ca dietele prin infometare sunt o idee buna.

Atunci cand iti infometezi organismul, prima reactie a creierului in momentul in care te intorci la un regim obisnuit este aceea de a stoca energie( grasimi) in caz ca se confrunta cu o astfel se situatie din nou. Acesta este efectul de yo-yo.

3 moduri in care quinoa te ajuta sa pierzi kilogramele in plus

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

1.

Are un continut bogat de vitamine

Quinoa este un super aliment care te ajuta sa eviti problema efectului de yo-yo cu care se confrunta multe persoane aflate la dieta multumita excelentei sale valori nutritionale. Continutul bogat in fier si vitamina B12 fac din quinoa un aliment esential pentru mentinerea nivelului de energie necesar pentru a putea urma o cura de slabit. De asemenea, deficienta de vitamina B poate impiedica procesul de pierdere in greutate, pentru ca afecteaza capacitatea organismului de a sintetiza eficient substantele nutritive.

2. Este satioasa

Pentru ca este bogata in fibre si proteine, quinoa da aceeasi senzatie de satietate ca alte mancaruri mult mai putin sanatoase.  Astfel, aceasta cereala este un excelent inlocuitor pentru carnuri, fiind alternativa preferata de vegetarienii care incearca sa piarda in greutate.  Continutul bogat de fibre protejeaza impotriva placii arteriale si scade nivelul colesterolului.

3. Este o mancare cu un index glicemic scazut

Dieta Montignac, una dintre cele mai recomandate diete de catre specialisti si nutritionisti recomanda consumul alimentelor cu indice glicemic cat mai mic. 

Acest indice este folosit pentru a indica modul in care carbohidratii dintr-un aliment afecteaza nivelul de glucoza din sange. Fiind un aliment cu indice glicemic mic, quinoa poate fi consumata in siguranta de catre diabetici.  Mentinerea unui nivel echilibrat al zaharului in sange este esentiala inclusiv pentru persoanele sanatoase care doresc sa piarda in greutate, pentru ca atunci cand nivelul de zahar din sange fluctueaza, simtim nevoia sa consumam dulciuri si produse de panificatie. 
Quinoa are un indice glicemic de 35, sub maximul de 50 recomandat in dieta Montignac, spre exemplu.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Diana Bișinicu a întâmpinat probleme cu fiica sa, Riana, atunci când avea doar un an și jumătate: „Nu eram în stare, abia mă ridicam să îi dau lapte!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies