Pierderea in greutate devine aproape intotdeauna o prioritate odata ce sarbatorile de iarna au trecut si mergem cu gandul la vacanta de vara.
Pentru cele mai multe dintre noi, rezolutiile de Anul Nou cuprind intr-o forma sau alta hotarari legate de obtinerea siluetei perfecte sau schimbarea obiceiurilor alimentare. Quinoa este o cereala care ofera solutia simpla pentru pierderea in greutatate fara infometare.
Folosita in America de Sud ca un aliment popular in dietele pentru slabit – similar cu supa de varza in Romania, dar mult mai sanatos, quinoa este o cereala bogata in proteine.
Cea mai simpla reteta pentru pierderea kilogramelor nedorite este schimbarea obiceiurilor alimentare. Atunci cand mananci mai putin, rezultatele nu intarzie sa apara. Asta nu inseamna insa ca dietele prin infometare sunt o idee buna.
3 moduri in care quinoa te ajuta sa pierzi kilogramele in plus
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
1. Are un continut bogat de vitamine
Quinoa este un super aliment care te ajuta sa eviti problema efectului de yo-yo cu care se confrunta multe persoane aflate la dieta multumita excelentei sale valori nutritionale. Continutul bogat in fier si vitamina B12 fac din quinoa un aliment esential pentru mentinerea nivelului de energie necesar pentru a putea urma o cura de slabit. De asemenea, deficienta de vitamina B poate impiedica procesul de pierdere in greutate, pentru ca afecteaza capacitatea organismului de a sintetiza eficient substantele nutritive.
2. Este satioasa
Pentru ca este bogata in fibre si proteine, quinoa da aceeasi senzatie de satietate ca alte mancaruri mult mai putin sanatoase. Astfel, aceasta cereala este un excelent inlocuitor pentru carnuri, fiind alternativa preferata de vegetarienii care incearca sa piarda in greutate. Continutul bogat de fibre protejeaza impotriva placii arteriale si scade nivelul colesterolului.
3. Este o mancare cu un index glicemic scazut
Dieta Montignac, una dintre cele mai recomandate diete de catre specialisti si nutritionisti recomanda consumul alimentelor cu indice glicemic cat mai mic.