Raed Arafat, anunț îngrijorător: „Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie”

Raed Arafat, anunț îngrijorător: „Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie”
Raed Arafat, anunț îngrijorător: „Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie”

Raed Arafat, anunț îngrijorător după ce vineri, 17 iulie au fost înregistrate 866 de cazuri la ora 18.00.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat într-un interviu la Digi24 că situația începe să devină îngrijorătoare în România. Astăzi vom depăși 866 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus, potrivit șefului DSU.

Raed Arafat susține că situația este îngrijorătoare! Astăzi depășim 866 de cazuri
Arafat susține că nu mai sunt locuri la ATI în spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți cu coronavirus.

Pacienții din Capitală au început să fie trimiși în alte părți. El a mai precizat că mâine România va înregistra un număr record de noi cazuri de infectare, situația devind alarmantă.

Citeste si: Ce înseamnă un pacient asimptomatic! Un cunoscut medic a explicat, pe înțelesul tuturor

”Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri.

Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal (…) Și mâine vom avea o cifră record”, a declarat Raed Arafat, secretarul MAI, vineri seară, la Digi 24.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Vineri, la ora 18, 866 de cazuri raportate

Raed Arafat a declarat că vineri, la ora 18:00, erau raportate 866 de cazuri și a anunțat că sâmbătă cifra va fi depășită categoric.

Citeste si: Peste 6.600 de contaminări cu noul coronavirus în Rusia, în ultimele 24 de ore

„Față de joi, alte 109 persoane au cerut să iasă din spital.

În total sunt peste 900 de pacienți externați la cerere (…) Faptul că se spune că asimptomaticii nu transmit virusul… Să nu ai cunoștințe și să spui vrute și nevrute… Toate studiile, publicate la nivel foarte înalt, spun clar că asimptomaticul și presimptomaticul transmit”.

Șeful DSU a mai menționat și că românii trebuie să se întoarcă neaparat la restricții dure, precum cele din perioada stării de urgență.

Numai în acest fel ar putea să scadă numărul cazurilor la aproximativ 100 de cazuri pe zi. În plus, când a venit vorba despre a vorbi despre redeschiderea școlilor sau despre alegerile locale programate la finalul lunii septembrie, șeful DSU a precizat că toate evenimentele vor fi analizare cu atenție de către autorități.

foto: Hepta.ro.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Organizația Mondială a Sănătății, veste extraordinară! Opt vaccinuri pentru noul coronavirus, COVID-19, se testează pe oameni!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies