Șeful DSU vorbește despre carantina în București! Se evită restricțiile chiar dacă rata de infectare a trecut de 9,6 la mie.
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că Bucureștiul nu va intra în carantină, chiar dacă a trecut de rata de infectare de 9,6 la mie. Oficialul i-a îndemnat pe cetățeni să respecte în continuare măsurile luate în contextul creșterii cazurilor de Covid-19.
De asemenea, acesta a menționat luni seară, după ce municipiul Bucureşti a trecut de rata de infectare de 9,6 la mie, că implementarea carantinei ar fi avut un impact major: „Sperăm ca oamenii să respecte măsurile ca să reuşim să gestionăm situaţia. Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină. Se iau măsuri, dar se evită carantinarea unei Capitalei care ar avea un impact major.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În acest caz, oficialul nu a vorbit despre eventuala rată de infectare care ar putea duce, totuşi, la intrarea Capitalei în carantină.
Municipiul Bucureşti a depăşit, luni, rata de infectare de 9,6 la mie.
Numărul de cazuri este în continuare în creștere.Intervențiile chirurgicale și internările care nu reprezintă urgențe, suspendate pentru 30 de zile
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat că toate unitățile sanitare publice din România vor suspenda internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a venit în urma creșterii numărului de cazuri de Covid-19.
„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă
Măsură nu va implica urgențele, femeile însărcinate care necesită controale obligatorii sau pacienții cu afecțiuni oncologice cronice: „Prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă”.