Raed Arafat, avertisment! Ce se întâmplă la secțiile de Terapie Intensivă: „S-ar putea să alegem”

Terapie intensivă
Pacient la Terapie intensivă

Ce spune Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență despre măsurile care se pot lua în România în următoarea perioadă.

După ce România a trecut de 3000 de infectări zilnice, masca de protecție ar putea deveni obligatorie pe stradă, așa cum se întâmplă în multe alte state europene.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că, dacă numărul de infectări va continua să crească, masca va trebui purtată în toate spațiile publice, nu doar în zonele aglomerate, așa cum se întâmplă în prezent.

„Este posibil să ajungem la asta. Nu vreau să se interpreteze, să spună cineva că Arafat a zis că gata, de mâine masca. Curând, este posibil să se ajungă la acest lucru dacă cifrele continuă să crească.

Deja am văzut că în unele județe se discută, mai ales județele care sunt de la un anumit nivel în sus din punct de vedere al cifrelor, cel puțin în localitățile în care sunt cifrele respective, să impună masca permanent în spațiile publice”, a declarat Raed Arafat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

raed arafat
Raed Arafat face anunțuri îngrijorătoare[Sursa foto: Captură KANAL D]

Măsuri drastice pentru a reduce numărul de îmbolnăviri

Șeful DSU a mai anunțat că nu se discută, în acest moment, despre o închidere totală a orașelor, însă se iau măsuri zonale sau locale pentru a reduce numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

În comuna Cuca din Galați s-a instituit de joi dimineața carantina. În plus, Raed Arafat a mai declarat că România este pregătită, chiar dacă numărul îmbolnăvirilor va mai crește.

„Sistemul nostru este pregătit pentru a răspunde pe etape. La această etapă ajungem la o limită la ATI. Există alte etape pregătite. Sunt secțiile mobile, unele le-am oprit, acum le reactivăm, cea nouă urmează să fie amplasată lângă un spital din București, mai avem cele două la Timișoara, mai avem secțiile modulare, dar putem ajunge și la faza în care să folosim un procent din paturile pentru cazuri non-Covid

sau anumite spitale non-Covid să aibă secțiuni pentru bolnavii Covid. Există o marjă de manevră, dar ar fi bine să rezolvăm problema fără să ajungem aici”, a explicat Raed Arafat.

Cât despre pacienții care ocupă paturile de la Terapie Intensivă, șeful DSU recunoaște că situația nu este tocmai bună:

„Sunt județe în care au trebuit să aleagă într-un anumit moment.

Am transferat pacienți de la un spital la altul, noroc că am avut unde să îi transferăm. S-ar putea să alegem cine intră în ATI sau nu”, a mai spus Raed Arafat.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Spitalul de boli infecțioase din Iași este aproape plin. Directorul stabilimentului a făcut declaraţii îngrijorătoare!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies