Raed Arafat, avertisment dur despre al doilea val de coronavirus: „Fiecare cifră din statistica cu morți înseamnă un om, o rudă, un frate”

Raed Arafat, avertisment dur despre al doilea val de coronavirus
Raed Arafat, avertisment dur despre al doilea val de coronavirus

Raed Arafat a lansat un avertisment dur pentru populație, privind al doilea val de coronavirus.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, crede că exisă pericolul ca un al doilea val de coronavirus să apară în România. Afirmațiile lui au apărut după ce oamenii au început să se protejeze din ce în ce mai puțin și să nu mai respecte regulile de siguranță împotriva coronavirus. În plus, el este revoltat de faptul că mulți cetățeni îi dezinformeză pe ceilalți și reprezintă o amenințare la adresa sănătății publice.

Raed Arafat: „Fiecare cifră din statistica cu morți înseamnă un om, o rudă, un frate”

„Îmi gestionez pagina de Facebook singur. Și am observat multe conturi fake, care m-au contactat și m-au jignit. Trebuie să nu intrăm în capcana acestor dezinformări. Ne pot pune în pericol, reducând încrederea în statul român. Urmările ar putea fi reducerea încrederii populației, populația să devină circumspectă la orice măsură.

Și să se ia totul în derâdere.

Rezultatul grav ar fi acela al creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Iar oamenii, dacă ascultă de aceste dezinformări, nu vor mai crede în aceste măsuri epidemiologice, dacă vine un nou val la toamnă. Noi în România nu am luat măsuri radicale, ca în alte state. Noi nu am ajuns la așa ceva. La noi nu s-a închis totul sau să fi rămas străzile total pustii.

Uităm că avem între 5-10% care merg la terapie intensivă, grupe de vârstă vulnerabile. Fiecare cifră din statistica cu morți înseamnă un om, o rudă, un frate”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Raed Arafat, atac fără precedent la adresa cetățenilor: „Am uitat măsurile și am început să chestionăm tot”

 

Raed Arafat, avertisment dur despre al doilea val de coronavirus
Raed Arafat, avertisment dur despre al doilea val de coronavirus

“Valul doi nu trebuie să ne prindă nepregătiți”

„Suntem într-o perioadă în care trebuie să ne pregătim și de valul doi. Nu e voie să ne prindă din nou nepregătiți. Pentru asta trebuie să ne concentrăm la maximum. Prioritatea noastră este să rezolvăm problemele pentru a ne pregăti. Nu excludem controalele, să vedem cum s-au cheltuit banii, dar ne concentrăm pe un posibil val doi.

Rolul nostru este să ieșim cu explicații, nu să ne certăm cu cei care dezinformează. Mare parte din populație este conștientă că există încă un risc”, a concluzionat Raed Arafat în cadrul unei emisuni de televiziune.

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Sfatul zilei din 10 iulie 2024. O zodie se va întâlni cu o veche iubire

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies