Raed Arafat a lansat un comentariu extrem de acid la adresa elevilor care nu vor să respecte regulile de protecție împotriva noului coronavirus, odată cu începerea școlilor.
Raed Arafat a lansat un avertisment la adresa elevilor care trăiesc în familii vehemente și dezinformate, care nu cred în existența noului coronavirus. Potrivit secretarului de stat, acești copii nu vor respecta regulile impuse de autorități, iar situația poate evolua neplăcut, motiv pentru care este importantă penalizarea acestora.
„Regulile se respectă prin educație, prin recunoașterea riscului. Faptul că recunoaștem că există un risc și știm care sunt regulile ne ajută să ducem riscurile la minim. Asta înseamnă începerea școlii și nu numai a școlii, dar și a activităților de lucru, pentru că sunt multe lucruri care încep acum.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Copilul va înțelege regulile dacă i le explicăm. Mai greu va fi cu cei care au stat într-un anturaj care nu recunoșteau existența virusului. La fel se va comporta în școală dacă părinții sunt negaționiști.
Profesorii poate sunt cei mai în măsură să știe cum se comportă elevii în școală. Clar că sunt unii care nu vor respecta, dar revine rolul școlii să explice și să impună regulile.
Dacă școala impune ferm regulile atunci copilul înțelege că trebuie să le respecte. Copilul trebuie să vadă exemplul la școală și acasă,” a explicat Raed Arafat la Digi24.Citeste si: Ministrul Educației, despre cum se vor desfășura cursurile: „Am solicitat deblocarea posturilor”
Marea problemă este dezinformarea
Potrivit șefului DSU( Departamentul pentru Situații de Urgență), Raed Arafat, „Unele canale au promovat că nu e bună masca, deci e clar că acest lucru face mai greu.
Elevii au internet și văd aceste postări. E clar că la început va fi greu. Nu vrei să porți mască? Ieși afară! Va conta foarte mult ce a auzit copilul de la anturajul lui.Copilul ar putea să fie vector de transmitere în familie. El este, totuși, scutit de manifestarea gravă a acestei boli. Poate că la universitate va fi mai ușor. Sunt de exemplu două exemple la Facultatea de Medicină: cursurile și pratică.
Noi încă suntem în fața unei boli, dar știm totuși puțin. Orice boală o descoperi pe parcursul unor mai multor luni și ani și să apuci să corelezi informații despre boală”.
Citeste si: Raed Arafat, despre epidemia de coronavirus: „Nici măcar nu am văzut ce e mai rău!”