Ce spune secretatul de stat despre vaccinul anti-Covid-19 care va ajunge în curând în România. Cât de sigur este pentru populație.
Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre cât de sigur este vaccinul anti-Covid-19, dar și cum trebuie să îl perceapă populația, atunci când se va începe vaccinarea și în România.
În ultimele săptămâni, au existat mai multe persoane care au spus că nici nus e gândesc să facă vaccinul, deoarece nu este sigur 100%. În cadrul unui interviu, Raed Arafat a anunțat că vaccinul este unul sigur și că nu va fi folosit nimic ce nu prezintă siguranță.
Citeste si: Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID-19: "Trebuie să avem răbdare..."
„Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Traian Băsescu, despre starea de urgență: "Justiția îmi dă dreptate..."
După prima injecție, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului. Mai trebuie inclusiv o injecție de rapel la unele dintre vaccinuri. Dacă nu o faci, prima injecție devine ineficientă. Dacă vrei să întrerupi rata de răspândire, trebuie să vaccinezi 60-70% din populație, iar acest lucru va dura peste tot în lume.
Cu cât numărul celor care vor accepta vaccinarea este mai mare, cu atât revenirea la o viață normală este mai rapidă. Totul depinde de cei care vor fi de acord să se vaccineze”, a spus Arafat, la Digi24.Raed Arafat se va vaccina anti-COVID-19
„În momentul în care mi se spune: e rândul tău se te vaccinezi, eu mă vaccinez, pentru că nu știu care este durata impactului acestui virus asupra organismului.
Dr. Valeriu Gheorghiță: Persoanele cu aceste boli vor fi vaccinate cu prioritate
Coordonatorul vaccinării la nivel național, dr. Valeriu Gheorghiță, a dezvăluit care sunt categoriile de persoane care vor primi cu întâietate vaccinul.
„Categoric, persoanele vulnerabile, ceea ce înseamnă persoane peste 65 de ani și persoane cu boli cronice, începând de la boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, obsezitate, diabet zaharat, neoplazii, cancere, sunt boli prioritare care îi poziționează pe pacienți în primele categorii ca beneficiari ai campaniei de vaccinare.
Este evident ca prioritatea campaniei de vaccinare să fie aceea de a proteja lucrătorii din sistemul de sănătate, în primul rând, și în al doilea rând de a proteja categoriile vulnerabile, tocmai pentru a scădea riscul de deces.
Motiv pentru care la aceste categorii deja menționate se adaugă activitățile esențiale din infrastructura critică și protejarea persoanelor care deservesc aceste tipuri de activități.Ceea ce trebuie să înțelegem este legat de tipul de comorbiditate pentru că sunt vaccinuri care vor avea o pleiadă de indicații și de contraindicații, dar din punct de vedere strategic persoanele cu boli cronice sunt persoanele prioritizate pentru a primi în primele etape vaccinarea împotriva SARS-COV-2", a spus dr. Valeriu Gheorghiță, la Sinteza zilei de la Antena 3.