Raed Arafat despre cine va scăpa de izolarea la domiciliu, după ce se va întoarce din străinătate

Raed Arafat despre cine va scăpa de izolarea la domiciliu, după ce se va întoarce din străinătate
Raed Arafat despre cine va scăpa de izolarea la domiciliu, după ce se va întoarce din străinătate

Informații importante din partea secretarului de stat, Raed Arafat, despre persoanele care se întorc din străinătate.

Potrivit doctorului Raed Arafat, ar putea scăpa de izolara la domiciliu persoanele care vor reveni din ţări care au înregistrat mai puţin de cinci cazuri noi de coronavirus la un milion de locuitori, media din ultimele 14 zile.

„E un parametru la care ne uităm, o să înceapă cu spaţiul european, Uniunea Europeană plus Norvegia, Elveţia, Lichtenstein. Care este modalitatea: cine este la cinci cazuri noi la un milion de locuitori în ultimele 14 zile, media, atunci poate să intre în anularea măsurii de relaxare şi acest lucru se va evalua periodic”, a spus Raed Arafat, marţi seară,

la Antena 3.

Raed Arafat a precizat că măsura va fi valabilă doar pentru cei care vin din astfel de ţări sau care le-au tranzitat, dar au stat acolo în ultimele 14 zile.

Raed Arafat, despre ce țări se află pe listă

Oficialul MAI a menţionat că pe lista acestor state se numără, în prezent, Grecia şi Bulgaria, dar şi alte state şi că este posibil ca Germania să intre pe listă, fiind "la limită".

Citeste si: Raed Arafat, Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu, întâlnire crucială pentru prelungirea stării de alertă în România: „După 15 iunie...”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„E o listă mai mare de ţări. Nu este una, două, trei ţări, sunt mai multe”, a spus Arafat.

„Dacă se vor deschide curse aeriene, vor fi tot la nivelul ţărilor care sunt sub 5 la un milion în ultimele 14 zile”, a mai afirmat Raed Arafat.

„Clar ne pregătim pentru valul doi de COVID-19!”. Raed Arafat, avertisment pentru întreaga țară! „Nu vă putem spune să stați liniștiți!”


Doctorul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU, a declarat că se fac pregătiri, la nivelul Protecției Civile Europene, pentru un posibil val doi al pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Citeste si: Rusia depăşeşte pragul de o jumătate de milion de contaminări cu noul coronavirus

Raed Arafat susţine că ar fi „neprofesionist” să spună că un al doilea val de îmbolnăviri cu COVID-19 nu va exista şi consideră că este nevoie de „o formă” de stare de alertă.

„O formă de stare de alertă va trebui, care va fi conţinutul ei, care sunt lucrurile care pot fi scoase(...)

poate că aşa se poate discuta la nivel politic. Eu sper totuşi să se ajungă la o înţelegere pe linie politică, pentru că, ca situaţie, pe linie medicală, pe linia de coordonare nu vom putea să lucrăm într-o situaţie de normalitate totală când noi nu suntem, de fapt, într-o situaţie de normalitate totală”, a spus Arafat.

foto: Hepta.ro.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Raed Arafat, Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu, întâlnire crucială pentru prelungirea stării de alertă în România: „După 15 iunie...”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies