Raed Arafat, despre declararea stării de urgență: „Este menită să sprijine”

Raed Arafat
Raed Arafat

Ce a transmis Raed Arafat, la doar câteva ore după ce Președintele României a instituit starea de ugență sâmbătă seara.

Şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, face apel la calm şi responsabilitate, după anunţul preşedintelui privind declararea stării de urgenţă. La scurt timp după anunțul Președintelui Iohannis, mulți români au intrat în panică.

„Declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în nici un caz să creeze probleme”, a transmis Arafat.

Citeste si: România, în stare de urgență! Anunțul de ultimă oră al Președintelui Klaus Iohannis

„În urma anunţului domnului preşedinte despre declararea stării de urgenţă, au început speculaţiile, mesajele de panică şi mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populaţiei. Au apărut afirmaţii în mass-media cum că alimentele vor fi raţionalizate sau că circulaţia va fi închisă... etc.

Au apărut filmări regizate de persoane care iau situaţia în glumă, arătând cum fuge un individ îmbrăcat în alb după un alt individ, insinuând că situaţia este scăpată de sub control(...)

Mass-media, cei care postează pe reţelele de socializare şi fiecare dintre noi că cetăţeni responsabili va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă ”, a scris Arafat, sâmbătă seară, pe Facebook.

Citeste si: Ce înseamnă starea de urgență anunțată de către Klaus Iohannis

De asemenea, Raed Arafat face apel la calm și la solidaritate:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„Acest subiect nu trebuie speculat şi nici politizat. Este nevoie să fim solidari şi să avem încredere unii în ceilalţi”, a mai scris şeful DSU.

coronavirus
coronavirus

Citeste si: Traian Berbeceanu: Nu este adevărat că alimentele vor fi raţionalizate, nu este adevărat că ţara va fi blocată

Starea de urgență, instituită de la începutul săptămânii viitoare

Președintele României, Klaus Iohannis, a instituit sâmbătă seara starea de urgență în România, care va începe de la începutul săptămânii în țara noastră.

 

„Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, să fie luate în așa fel încât să prindă.

Iar pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare”, este anunțul Președintelui.

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

România, în stare de urgență! Anunțul de ultimă oră al Președintelui Klaus Iohannis

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies