Raed Arafat, despre noile restricții care ar putea fi impuse în valul patru al pandemiei: „Până la carantinare există alte măsuri”

Raed Arafat, noi detalii despre restricțiile ce se vor impune în valul patru
Raed Arafat, noi detalii despre restricțiile ce se vor impune în valul patru

Arafat vine cu noi detalii în ceea ce privește restricțiile care pot apărea în urma creșterii numărului de infectări cu COVID-19.

Șeful DSU a vorbit, în cadrul unei emisiuni, despre planul de carantinare a zonelor în care rata de infectare a crescut semnificativ, dar și masurile luate în vedere pentru limitarea focarelor COVID-19. 

„Noi avem în Hotărârea de Guvern unele praguri care sunt prestabilite, și asta că să ușureze luarea deciziilor de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență. De exemplu, la Satu Mare a fost un număr de localități în care a crescut incidența semnificativ.

Dar nu este suficient numai creșterea incidenței. Există un mecanism de calcul stabilit de INSP.  

Citeste si: Nelu Tătaru vrea să îi propună lui Cîțu vaccinarea obligatorie! Care sunt categoriile de persoane vizate

DSP face acest calcul, dacă trece de 60 de puncte, înseamnă că este propunere de carantinare. Se face propunere de carantinare către INSP care o avizează.

Ulterior se discuta în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, și dacă se menține în comitet carantinarea localităților, atunci se emite ordinul pentru carantinare. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

La acest moment avem șase localități în județul Satu Mare și o localitate în județul Sibiu care au fost carantinate prin această modalitate.

Până la carantinare, există alte măsuri. Există măsurile care se iau pe limitarea numărului persoanelor care participa la unele activități. Începe numărul să scadă, cu cât crește incidența. Poate interzicerea unor activități. Sau se permite participarea la ele cu condiția să prezinți certificatul verde", a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Raed Arafat a semnat ordinul! Ce localități intră în carantină în valul 4 al pandemiei

Raed Arafat, noi detalii despre restricțiile ce se vor impune în valul patru
Raed Arafat, noi detalii despre restricțiile ce se vor impune în valul patru[Sursa foto: PixaBay]

Bilanț Covid-19- 96 de decese în ultimele 24 de ore

Țara noastră a ajuns la 1.126.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, asta după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 3.929 de noi îmbolnăviri.

Citeste si: Toți elevii cu vârste de peste 12 ani trebuie să se vaccineze anti-Covid! Când a fost luată această decizie

5.622 de pacienți cu COVID se află în prezent internați în spitale, iar 675 dintre aceștia se află la Terapie Intensivă, cu forme severe. Din totalul pacienților internați, 155 sunt minori, 145 fiind internați în secții și 10 la ATI.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

DESCOPERĂ: Cum să folosești uleiul de chimen pentru slăbit

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies