Raed Arafat, informații despre redeschiderea bisericilor după data de 15 mai: „Pentru oamenii credincioși este foarte important”

Raed arafat
Raed arafat

Ce a dezvăluit secretarul de stat despre redeschiderea bisericilor după data de 15 mai. Ce le-a transmis acesta tuturor credincioșilor din România.

La doar câteva zile după ce episcopul Tomisului, Teodosie, a cerut redeschiderea bisericilor după data de 15 mai, Raed Arafat a făcut precizări despre acest demers.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că bisericile nu se vor deschide imediat după expirarea stării de urgență. Decizia a fost luată întrucât în lăcaşurile de cult merg persoane în vârstă cu precădere, categoria cea mai vulnerabilă în faţa COVID-19.

„Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri.

Citeste si: Oamenii care ar putea să nu se infecteze niciodată cu noul coronavirus! Un renumit virusolog face o dezvăluire uimitoare

Reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile.

Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

redeschidere biserici
redeschidere biserici

Prefectul Constanţei i-a răspuns lui ÎPS Teodosie: „Nu sunt dovezi că Biserica nu infectează. A se vedea cazul Pimen”

În urmă cu câteva zile, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, anunţa că va face o petiţie pentru deschiderea bisericilor.

Totodată, le-a cerut şi credincioşilor să facă cereri scrise şi semnate olograf pentru a fi transmise Prefecturii. Prefectul Constanței a revenit cu un răspuns către ÎPS Teodosie.

Citeste si: Marcel Vela, informații importante: „Puteți merge unde doriți după 15 mai”

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

„Nu sunt dovezi care să ateste spusele lui ÎPS Teodosie: „Biserica nu infectează!” (afirmaţie făcută într-o emisiune realizată în direct de Radio Dobrogea, difuzată inclusiv pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului). A se vedea cazul lui ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care, din ultimele informaţii, încă se află internat în stare gravă, din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a răspuns prefectul Constanței, George Sergiu Niculescu.

 

„Şi eu sunt printre cei mulţi care abia aşteaptă ca viaţa să se întoarcă la normal, iar aici discutăm inclusiv de mersul în biserică, deplasarea liberă şi tot ceea ce presupune o existenţă normală, liniştită. La o astfel de viaţă ne vom întoarce dacă toţi ne facem datoria, în continuare. Autorităţile îşi vor duce, mai departe, misiunea de organizare, iar medicii şi asistentele, eroii din prima linie a luptei împotriva COVID-19, sunt sigur că vor găsi resursele necesare să fie, în continuare, la înălţime.

Cu toţii trebuie să-i sprijinim pe cei din sistemul sanitar, cei care fac minuni în fiecare zi. Grăitoare este ponderea de vindecări din Constanţa, de aproximativ 75%. Aşadar, cel mai important este să rămânem sănătoşi, optimişti şi răbdători. Din ultimele date oficiale, de pe data de 15 mai vom începe să revenim, pas cu pas, la vieţile noastre. Totul ţine de noi!”, a declarat George-Sergiu Niculescu, prefectul judeţului Constanţa.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Oamenii care ar putea să nu se infecteze niciodată cu noul coronavirus! Un renumit virusolog face o dezvăluire uimitoare

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies