Raed Arafat trage un semnal de alarmă: "Valul 2 de coronavirus poate veni și în vară

Raed Arafat trage un semnal de alarmă:
Raed Arafat trage un semnal de alarmă: "Valul 2 de coronavirus poate veni și în vară

Raed Arafat lansează un nou mesaj pentru români, în contextul ridicării stării de urgență din 15 mai.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că pericolul noului coronavirus stă la pândă și că există multe riscuri și pentru perioada de vară.

"Există o uşoară coborâre (…) Semnele sunt pozitive, dar nu sunt concludente că stăm pe loc şi că tot ce facem de acum, virusul a dispărut. Nu a dispărut, virusul este printre noi. (…) Din punctul nostru de vedere, virusul există, infecţii vor fi, persoanelor vulnerabile au rămas vulnerabile.

Persoanele în vârstă dacă nu se comportă protectiv pentru ei, dacă se infectează, pericolul este mult mai mare. Familiile trebuie să înţeleagă bine: am trimis copiii în stradă, dar atunci trebuie ţinuţi la distanţă faţă de bunici pentru că ei pot transmite boala. Noi aveam 0,9 rată de transmitere, asta mi-au spus colegii de la INSP. Nu ştiu cât e acum, exact, dar aşa era la un moment dat”,

a declarat Raed Arafat la Digi 24.
Până la data de 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.002 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.961 au fost declarate vindecate și externate.

Marcel Vela anunţă că municipiul Suceava şi comunele limitrofe ies din carantină

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri seară, că municipiul Suceava şi cele opt comune limitrofe ies de sub carantină, odată cu publicarea în Moniorul Oficial a Ordonanţei Militare numărul 12.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Marcel Vela a anunţat, miercuri seară, Ordonanţa Militară 12. 

”Începând cu publicarea în MO se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava şi în zona limitrofă”,  a anunţat Marcel Vela. 

Acesta a mulţumit locuitorilor din Suceava. 

”Mulţumesc compatrioţilor din judeul Suceava pentru dăruirea şi implicarea lor în această perioadă când, prin tot ce au făcut, au avut grijă de sănătatea celorllaţi. Sunteţi eroii noştri, sunteţi nişte învingători şi pentru aceasta vă mulţumesc”,  a mai spus Mercel Vela. 

 

 

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies