Raed Arafat, veste bună pentru români! Ce se întâmplă cu pacienții cu simptome de Covid-19, care ajung la UPU

Raed Arafat
Raed Arafat, măsuri noi pentru pacienții care ajung la UPU

După mai bine de 8 luni de la apariția primului caz de coronavirus în România, autoritățile au luat o decizie importantă.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat în cursul zilei de marți decizia finală privind reducerea timpului de așteptare la Unitatea de Primiri Urgențe. Pentru a se putea realiza acest lucru, au fost comandate mai multe teste rapide pentru depistarea Covid-19, urmând a se efectua pacienților care se prezintă cu simptome specifice.

De asemenea, luni, Raed Arafat a emis un ordin cu privire la primirea tuturor pacienților care sosesc la UPU, indiferent de simptomatilogia pe care o au și de locuirile disponibile din spitale.

Șeful DSU a menționat într-o postare pe Facebook că acest ordin nu vine pentru a le îngreuna situația medicilor din spitale, însă legea din România nu permite ca pacienții sosțiți la UPU să nu fie primiți.

Citeste si: Ludovic Orban vorbește despre noi interdicții: „Obiectivul nostru este de a opri creșterea numărului de infectări zilnice."

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

După emiterea acestui ordin, mai multe cadre medicale s-au arătat nemulțumite de noile reguli, așa că Raed Arafat a mers să se întâlnească marți cu mai mulți colegi de la UPU, pentru a stabili noile măsuri menite să ușureze munca medicilor. În urma introducerii testelor Covid-19 rapide, medicii vor primi rezultatele în numai 15-20 de minute.

„Una dintre soluțiile pe care vrem să le introducem poate chiar de săptămâna viitoare: testarea rapidă pe bază de antigeni în UPU pentru pacienții simptomatici, unde suspectăm că sunt pozitivi.

Legea din România nu permite să închidem unitățile de primiri urgențe și camerele de gardă”, a dezvăluit Raed Arafat.

Simptome de covid-19
Pacienții cu simptome de Covid-19, testați rapid[Sursa foto: PixaBay]

Raed Arafat vrea ca toți pacienții care ajung ls spital să primească ajutor cât mai repede

În plus, șeful DSU e explicat că nu este în regulă ca oamenii să fie lăsați să plece acasă sau să fie alungați din fața spitalelor, fără a primi ajutorul de care au nevoie.

Citeste si: COVID-19 Capitală! Măsurile luate vor fi prelungite!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Chiar dacă suntem într-o situație de presiune maximă asupra UPU și CG există proceduri care ne permit să adaptăm modul în care lucrăm acolo, greu, e adevărat, dar să ne adaptăm unei situații de aflux masiv de pacienți.

Dar în niciun caz nu putem să spunem, gata s-a terminat, am închis ușa, stați în stradă, căutați-vă alt spital sau să spunem asta la ambulanțe care așteaptă că nu vă luăm bolnavii, căutați voi spital.

Ordinul a clarificat situația asta, pentru că ordinul aplică ce spune legea și explică ce nu putem face la acest moment indiferent ce presiune avem asupra noastră”, a transmis Raed Arafat, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ministrul Economiei are coronavirus! În ce stare se află Virgil Popesu?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies