Rafila: ,,Sfatul meu e să utilizeze masca în interior” Cazurile de COVID-19 s-au dublat în ultima săptămână!

alexandru rafila
Alexandru Rafila

Numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 a crescut alarmant în România. Ministrul Sănătații, Alexandru Rafila, vorbește de o dublare a cazurilor, de la o săptămână la alta.

Autoritățile vorbesc deja despre cifre de până la 10.000 de cazuri noi, înregistrate în ultima săptămână

  Alexandru Rafila a declarat astăzi, într-o conferință de presă susținută la sediul ministerului, că deși infectările au crescut, numărul de decese rămâne scăzut.

„În ultima săptămână, s-au înregistrat aproape 8.000 de cazuri, mai exact 7.726 de cazuri. Un procent important de 1307 sunt pacienți reinfectati, care au trecut prin boală în ultimele 92 de zile.

În unitățile sanitare de profil, numărul persoanelor infectate este de 922. În ATI sunt internate 52 de persoane, jumătate nevaccinate și jumătate vaccinate. Numărul de decese, din fericire, rămâne mic. 16 decese pe parcursul unei săptămâni. S-au efectuat peste 70.000 de teste în această perioadă", a declarat Ministrul Sănătății.

 Evolu ția cazurilor de COVID-19 în România

 Ministrul Sănătății a precizat că rata de pozitivare crește de la o săptămână la alta: „Am plecat de la 2.609,

în săptămâna 13- 19 iunie 2022, după care a început creșterea semnificativă- 3.974- în săptămâna 20-26 iunie 2022, practic cu 50% la sută în săptămâna 13-19 iunie, și cu 80% în săptămâna 20-26 iunie.”

Citeste si: OMS, anunț neașteptat despre variola maimuței! Detaliile de ultimă oră oferite de specialiști privind boala

Cea mai dominant ă tulpină este Omicron

masca obligatorie 2022
Masca ar putea deveni din nou obligatorie[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: OMS susține că numărul cazurilor de COVID-19 va crește în această vară. În România, numărul infectărilor a ajuns la 4.000

În prezent, toate cazurile din țara noastră sunt cu tulpina Omicron. Rafila menționează că aproape 20% din cazuri sunt reinfecții.

Ministrul nu exclude pericolul de infectare nici pentru cei vaccinați:

„Având în vedere că au trecut șase luni de la valul inițial, chiar și cei vaccinați cu trei doze, e clar că există o eludare a răspunsului imun chiar și la cei vaccinați, așa că estimăm o creștere în curând”

În continuare, Alexandru Rafila recomandă ca masca să fie purtată, în special în spațiile închise: „Dumneavoastră vă gândiți la festivaluri, eu mă gândesc la concediile obișnuite.

Sfatul meu e să utilizeze masca în interior, când călătoresc cu avionul sau autobuzul. Din câte știu festivalurile sunt în aer liber, iar transmitabilitatea e mai redusă”.

Incidența înregistrată la 14 zile este de 0.18.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Situația COVID-19 din alte țări din Europa

covid 19
COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre variola maimuței în România. Ce recomandări are Ministrul Sănătății pentru populație

În Marea Britanie, situația este îngrijorătoare, deoarece numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu mai mult de jumătate de million, într-o singură săptămână. Portugalia a decis că măștile sanitare vor fi din nou obligatorii în spațiile închise, cum ar fi în mijloacele de transport în comun.

La începutul lunii iunie, Portugalia a înregistrat 30.000 de îmbolnăviri. Italia dezbate noi restricții împotriva SARS-CoV-2. Și Grecia a impus noi reguli: masca este obligatorie în spațiile aglomerate.

 

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ministrul Sănătății, avertisment despre consumul preventiv de iod: „Mai periculos decât radiațiile unui incident nuclear”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies