Raluca Turcan, anunț de ultimă oră. Vicepremierul României a explicat în ce condiții vor studia elevii anul următor, în contextul pandemiei de coronavirus.
Raluca Turcan, anunț de ultimă oră. Având în vedere contextul actual la nivel global, foarte multe dintre activitățile pe care le considerăm firești, normale, se vor readapta la o nouă „normalitate”, impusă de pandemia de coronavirus. În această situație se află și mersul la școală, iar elevii vor fi nevoiți să se conformeze unor noi reguli.
Citeste si: Anunțul unui expert în coronavirus: „Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască”
Raluca Turcan, anunț de ultimă oră despre modalitatea de desfășurare a orelor de curs, în anul următor
Raluca Turcan, vicepremierul României, a explicat că în următorul an școlar, orele de curs s-ar putea desfășura diferit- nici fizic, în clase, alături de profesori și colegi, dar nici online, ca în ultimul semestru. Regimul implementat ar putea fi unul hibrid, în care cele două modalități de predare se pot întrepătrunde și, implicit, se pot completa reciproc.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
”Ne dorim școala în condiții normale, însă suntem pregătiți și cu măsuri pentru școala în condiții dificile.
Avem planuri de măsuri propuse de asociația părinților, de la Ministerul Educației și de la INSP.Toate planurile vor fi puse cap la cap și vor urmări – dacă vom ajunge să avem învățământ online, acoperirea învățământului online să fie mai mare – acoperire teritorială și existența de tehnologie, să existe conținut online, calitatea predării mai bună, pregătirea profesorilor pentru această predare, să fie pregătită infrastructura școlară care să permită reducerea numărului de elevi.
Este o problemă uriașă în mediul urban, unde e o aglomerare foarte mare. Clasele au în jur de 32, 36 de elevi. Cererea e foarte mare pentru un loc la grădiniță și aici se face o analiză temeinică.
Un sistem hibrid – 50% școală fizică 50% școală online – a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți”, a dezvăluit Raluca Turcan, în