Raluca Turcan, anunț de ultimă oră! În ce condiții vor studia elevii

raluca-turcan-anunt-de-ultima-ora-scoala
raluca-turcan-anunt-de-ultima-ora-scoala

Raluca Turcan, anunț de ultimă oră. Vicepremierul României a explicat în ce condiții vor studia elevii anul următor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Raluca Turcan, anunț de ultimă oră. Având în vedere contextul actual la nivel global, foarte multe dintre activitățile pe care le considerăm firești, normale, se vor readapta la o nouă „normalitate”, impusă de pandemia de coronavirus. În această situație se află și mersul la școală, iar elevii vor fi nevoiți să se conformeze unor noi reguli.

Citeste si: Anunțul unui expert în coronavirus: „Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască”

Raluca Turcan, anunț de ultimă oră despre modalitatea de desfășurare a orelor de curs, în anul următor

Raluca Turcan, vicepremierul României, a explicat că în următorul an școlar, orele de curs s-ar putea desfășura diferit- nici fizic, în clase, alături de profesori și colegi, dar nici online, ca în ultimul semestru. Regimul implementat ar putea fi unul hibrid, în care cele două modalități de predare se pot întrepătrunde și, implicit, se pot completa reciproc.

Citeste si: Se redeschid sau nu școlile în septembrie? Când va fi luată decizia. Nelu Tătaru: „Ne-am bucurat un pic cam devreme”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

raluca-turcan-anunt-de-ultima-ora-scoala
raluca-turcan-anunt-de-ultima-ora-scoala

”Ne dorim școala în condiții normale, însă suntem pregătiți și cu măsuri pentru școala în condiții dificile.

Avem planuri de măsuri propuse de asociația părinților, de la Ministerul Educației și de la INSP.

Toate planurile vor fi puse cap la cap și vor urmări – dacă vom ajunge să avem învățământ online, acoperirea învățământului online să fie mai mare – acoperire teritorială și existența de tehnologie, să existe conținut online, calitatea predării mai bună, pregătirea profesorilor pentru această predare, să fie pregătită infrastructura școlară care să permită reducerea numărului de elevi.

Este o problemă uriașă în mediul urban, unde e o aglomerare foarte mare. Clasele au în jur de 32, 36 de elevi. Cererea e foarte mare pentru un loc la grădiniță și aici se face o analiză temeinică.

Un sistem hibrid – 50% școală fizică 50% școală online – a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți”, a dezvăluit Raluca Turcan, în

cadrul unui anunț de ultimă oră.

Citeste si: Raed Arafat, lista activităților interzise, după ce a crescut numărul cazurilor de infectați: „Sunt considerate cele mai periculoase”



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Nelu Tătaru, despre revenirea la starea de urgență: „Instituim acea stare de urgență...”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies