Pentru ca mai e foarte putin pana la Paste, Raluca Zenga are totul pregatit!
S-au ocupat de asta parintii sai, care au venit incarcati cu bunatati traditionale tocmai din Romania.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
“Cel mai probabil, anul acesta, vom petrece Pastele acasa, in familie: parintii mei au venit la noi cu vopsea de oua, cu preparate pentru a face drob si stufat de miel, piftie de curcan, pasca practic "incarcati" cu tot ceea ce trebuie pentru un Paste traditional romanesc in Dubai! De cand am copii am inteles importanta pastrarii traditiilor
in familie, asa ca ma straduiesc sa invat de la mama "tainele" drobului, ale piftiei de curcan, al fripturii de miel si al ciorbitei sau a stufatului, mestesugul deliciosilor cozonaci si al prajiturii numite Pasca!”, declara Raluca.“Imi place masa asternuta cu de toate, sa bem un pahar de visinata si sa ciocnim oua si sa gustam preparate din miel si dulciuri de casa! Pasca si cozonacii sunt dulciurile mele favorite, incarcate de amintiri din copilarie, cand stateam in bucatarie sa vedem cum mama sau bunica framanta energic cozonacii, si ne strangeam apoi in jurul cuptorului sa vedem cum
creste aluatul si cum se rumenesc in tava cu coaja lor aurie!”, mai spune ea.