Rasmalai este un desert traditional indian. La prima citire poate te gandesti ca e ceva pe baza de malai, poate o mamaliga. Nici pe departe. Rasmalai sau ras malai este un dulce delicios, facut cu ras care inseamna “suc” si malai care inseamna “crema”.
Ingrediente
Pentru 12 portii
Pentru galusetele Rasmalai
1 litru lapte
250 ml suc de lamaie
250 grame zahar
1 litru de apa
Pentru crema de lapte
750 ml lapte
2 linguri de zahar
Vanilie
Migdale si fistic
Mod de preparare
Prepara galusetele: Pune sucul de lamaie in jumatate de cana de apa calda.
Pune la fiert laptele la foc mediu, amesteca si ai grija ca laptele sa nu se prinda de cratita. Cand laptele incepe sa fiarba, adauga treptat sucul de lamaie si amesteca incet. Cheagul va incepe sa se separe usor de zer si atunci va trebui sa opresti focul.
Dupa ce grasimea laptelui s-a separat de zer, pune-o intr-o sita fina si lasa-o la scurs. Poti folosi o panza fina pentru a face acelasi lucru: pune cheagul, strange bine bucata de panza si apasa bine pentru ca tot zerul sa se scurga. Prin acest proces va fi eliminat si gustul acru al lamaii. Este foarte important ca cheagul de lapte sa bine scurs.