Rasmalai, desert indian. Nu ai mai mancat niciodata asa ceva

Rasmalai, desert indian. Nu ai mai mancat niciodata asa ceva
Rasmalai, desert indian. Nu ai mai mancat niciodata asa ceva

Rasmalai este un desert traditional indian. La prima citire poate te gandesti ca e ceva pe baza de malai, poate o mamaliga. Nici pe departe. Rasmalai sau ras malai este un dulce delicios, facut cu ras care inseamna “suc” si malai care inseamna “crema”.

Ingrediente

Pentru 12 portii

Pentru galusetele Rasmalai

1 litru lapte

250 ml suc de lamaie

250 grame zahar

1 litru de apa

Pentru crema de lapte

750 ml lapte

2 linguri de zahar

Vanilie

Migdale si fistic

Mod de preparare

Prepara galusetele: Pune sucul de lamaie in jumatate de cana de apa calda.

Pune la fiert laptele la foc mediu, amesteca si ai grija ca laptele sa nu se prinda de cratita. Cand laptele incepe sa fiarba, adauga treptat sucul de lamaie si amesteca incet. Cheagul va incepe sa se separe usor de zer si atunci va trebui sa opresti focul.

Dupa ce grasimea laptelui s-a separat de zer, pune-o intr-o sita fina si lasa-o la scurs. Poti folosi o panza fina pentru a face acelasi lucru: pune cheagul, strange bine bucata de panza si apasa bine pentru ca tot zerul sa se scurga. Prin acest proces va fi eliminat si gustul acru al lamaii. Este foarte important ca cheagul de lapte sa bine scurs.

Citeste continuarea pe Mooza.ro



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Tort Duett, fara coacere. Desert incredibil in trei straturi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies