Răsturnare de situație! Anunțul făcut de Raed Arafat! La ce decizie a renunțat Guvernul

Anunțul făcut de Raed Arafat! La ce decizie a renunțat Guvernul
Anunțul făcut de Raed Arafat! La ce decizie a renunțat Guvernul

Anunțul de ultimă oră făcut de Raed Arafat, după ce s-au aflat noile măsuri restrictive, începând din data de 1 august.

Guvernul a renunțat la măsurile suplimentare pentru plaje, care le permiteau numai soților o distanță mai mică de doi metri.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat miercuri că în hotărârea pentru modificarea şi completarea anexelor HG privind prelungirea stării de alertă adoptată în şedinţa de guvern nu s-a mai introdus propunerea privind distanţarea socială pe plajă.

Citeste si: "Nu există Covid-19" Ce spun specialiştii despre această afirmaţie periculoasă?

 

„Măsurile prevăzute la punctul 4 se stabilesc pentru unităţile administrativ-teritoriale, în care se constată o răspândire comunitară intensă a virusului şi sau un număr în creştere al persoanelor infectate cu virusul SARS-COV-2. Operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în spaţiile prevăzute la punctul 3 au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Alexandru Rafila, precizări importante despre coronavirus. „Se transmite și în spațiile deschise...”

Aceleaşi reguli se aplică şi la locurile unde se desfăşoară jocurile de noroc. Care e diferenţa între cele două prevederi? Cea cu mască, decizia se ia la nivel judeţean, la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică.

În privinţa intervalelor orare, ceea ce înseamnă că se poate limita până la o anumită oră activitatea în amplasamente, cum am dat exemplele înainte, se ia la propunerea fie a grupului tehnico-ştiinţific din cadrul comitetului naţional fie a comitetului judeţean dintr-un anumit judeţ sau al municipiului Bucureşti şi se aprobă ca decizie de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi devine obligatorie. Astea sunt cele două măsuri care sunt luate prin hotărâre.

Citeste si: Noi măsuri restrictive de la 1 august! Lista completă

Urmează bineînţeles să aibă loc o şedinţă a Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, unde vor fi propuse zonele sau unităţile teritorial-administrative unde se va aplica restricţia de orar de lucru sau de activitate a unor amplasamente, şi acest lucru urmează să aibă loc cel mai probabil mâine. Deci cam astea sunt cele două decizii”, a transmis Raed Arafat după ședința de Guvern.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

Distanțarea socială pe plajă

Anunțul făcut de Raed Arafat! La ce decizie a renunțat Guvernul
Anunțul făcut de Raed Arafat! La ce decizie a renunțat Guvernul

Raed Arafat a vorbit și despre măsura de distanțare socială pe plajă. Conform acestuia, „s-a considerat că există regulamente suficiente care să fie aplicate pe zona plajei, cu condiţia ca ele să fie respectate”.

„După cum aţi văzut, nu mai este în hotărârea de guvern. A fost o propunere care a fost aprobată în cadrul CNSU, a avut logica ei, a fost discutată, inclusiv în grupul de suport tehnico-ştiinţific, însă după analiza actelor normative care deja există, ordinul ministrului sănătăţii în acest sens, s-a considerat că există regulamente suficiente care să fie aplicate pe zona plajei, cu

condiţia ca ele să fie respectate, motiv pentru care nu s-a mai inclus în hotărârea de guvern o prevedere pentru plaje, dar bineînţeles este posibil să se vină cu alte prevederi pentru anumite amplasamente din zona plajelor şi din zona litoralului şi din alte zone din alte judeţe care să stabilească exact orarul de lucru şi care sunt restricţiile şi condiţiile acolo”, a adăugat șeful DSU.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

"Nu există Covid-19" Ce spun specialiştii despre această afirmaţie periculoasă?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies