Ravioli cu ciuperci se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ravioli cu ciuperci.
Rețetă de Ravioli cu ciuperci
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ciorbă de perișoare. Exact ca la mama acasă!
Citește și: Chec cu zmeură. Cel mai pufos dintre toate!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru ravioli
- 250 g făină
- 250 ml apă
- 4 linguri de ulei de măsline
- un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură de ciuperci
- 550 g ciuperci feliate
- 3 cepe medii, tocate
- 3 linguri de ulei
- 5 căței de usturoi, pisați
- cimbru proaspăt
- O jumătate de linguriță de nucșoară măcinată
- sare
- piper negru măcinat
Ingrediente pentru sosul de usturoi
- 5 linguri de făină
- 350 ml lapte, la temperatura camerei
- 6 căței de usturoi
- 6 linguri de fulgi de drojdie inactivă
- sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Pentru a face această rețetă delicioasă de ravioli cu ciuperci, tot ce trebuie să faceți este să pregătiți mai întâi umplutura. Tot ce trebuie să facem este să punem ulei într-o oala mare, să-l punem pe foc și apoi să adăugăm toate ingredientele enumerate la rubrica „Ingrediente pentru umplutura de ciuperci”. Cu toate acestea, vă rugăm să fiți atenți. Rețineți că va rămâne puțină umiditate în ciuperci. Așadar, pune amestecul pe aragaz la foc mediu până se evaporă toată umezeală, mai exact aproximativ 20 de minute.
- Apoi, pregătiți aluatul de ravioli. Tot ce trebuie să facem este să punem într-un bol mare făină, apă, uleiul de măsline și praful de sare și amestecăm ingredientele direct cu mâinile până obținem un aluat mai elastic. Pregătiți o suprafață plană pentru a întinde aluatul. Prin urmare, veți avea nevoie și de un tocător mai mare pentru pudrarea făinii. Apoi, spargeți aluatul de ravioli și întindeți câte o bucată pe o suprafață plană, dar în foi subțiri. Rețeta de azi folosește pahare pentru a face ravioli rotunde, dar puteți face și ravioli pătrate. Acest proces se repetă până se termină aluatul.
- Apoi, cu ajutorul unei linguri, așezăm jumătățile cu umplutură între două foi de ravioli rotunde și presam marginile cu o furculiță. Când raviolii sunt gata, vei avea nevoie de o oală mare în care vei adaugă apă și puțină sare. Așteptați să fiarbă, apoi adăugați pe rând raviolii, scoțându-le imediat ce se ridică la suprafață.
- Este timpul să facem sosul. Așadar, puneți toate ingredientele enumerate în secțiunea de sos, direct în blender și procesați timp de aproximativ 1 minut. Apoi turnați sosul într-o oala mare și încălziți până se îngroașă. Cu toate acestea, vă rugăm să fiți atenți. Trebuie să continuați să amestecați pentru ca sosul să nu se lipească. Amestecați aproximativ 10 minute pentru a fi exact. Turnați sosul peste ravioli pentru a finaliza rețeta de astăzi. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.