Ravioli cu rucola se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Ravioli cu rucola.
Rețetă de Ravioli cu rucola
Rețeta delicioasă de Ravioli cu rucola, absolut minunati, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Ravioli cu rucola este de 30 de minute
Citește și: Rețetă dulceață de afine. Delicii naturale la borcan!
Citește și: Negresă cu cremă de brânză și zmeură. Un desert potrivit pentru o vizită surpriză!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare – o ora
Timp total – o ora si 30 de minute
Rețeta de Ravioli cu rucola este pentru 4 persoane
Ingrediente – Ravioli cu rucola
Ingrediente pentru aluat
- 3 ouă, la temperatura camerei
- 250 g de făină
- 200 g de rucola
- Sare
ingrediente pentru umplutură
- 250 g de brânză
- 100 g de roșii uscate
- 150 g de smântână dulce
- 100 g de brânză cu mucegai
- mentă proaspătă
- Sare
- piper negru măcinat
ingrediente pentru sos
- 500 g de roșii
- o lingură de ulei de măsline
- o căpățână de usturoi
- o lingură de zahăr brun
- Sare
- piper negru măcinat
- busuioc uscat
- 100 g de parmezan
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- Ravioli cu rucola
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de ravioli cu rucola este să începeți prin a scufunda toată rucola în apă clocotită timp de nu
- În acest interval de timp ne vom ocupa de prepararea umpluturii pentru ravioli. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari vom amesteca brânza rasă cu smântâna dulce, dar și brânza cu mucegai, roșiile uscate și tocate mărunt în prealabil, dar și menta pe care de asemenea am tocat-o mărunt, compoziție pe care o vom condimenta cu sare și piper negru măcinat.
- După ce aluatul nostru s-a odihnit destul, îl vom așeza pe o suprafață plată, vom întinde aluatul, iar ulterior îl vom tăia astfel încât la final să obținem 60 de bucăți de ravioli, mai exact 30, dat fiind faptul că vom utiliza câte 2 pătrățele de aluat pentru fiecare ravioli în parte. Așadar, vom așeza apoi fiecare formă pătrată în parte, în mijlocul căreia vom pune cu ajutorul unei linguri și din compoziția preparată, iar deasupra vom așeza și cel de al 2-lea pătrat, iar cu ajutorul unei furculițe îi vom forma marginile.
- A venit timpul să preparați și sosul de roșii pentru ravioli, iar într-o tigaie de dimensiuni mai mari vom rumenii într-o lingură de ulei usturoiul pe care l-am tocat mărunt în prealabil, alături de roșiile tocate și curățate, condimentăm cu sare, piper negru măcinat, nu uităm nici de zahărul granulat, dar niște busuiocul uscat și fierbem conținutul timp de aproximativ 30 de minute timp în care tigaia este acoperită cu un capac.
- Într-o oală de dimensiuni mai mari adăugăm apă și sare după gust, și fierbem ravioli astfel încât să fie al dente. Imediat apoi, rețeta de astăzi este gata de servit, așezând pe farfurie câte ravioli dorim, pe care le vom asezona cu sosul pregătit, opțional. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.