Considerata o revelatie a cinematografiei europene, actrita Ada Condeescu, starul din “Eu cand vreau sa fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferata”, debuteaza cu un prim proiect fotografic, expozitia “Colentina”, care va fi vernisata joi, 15 decembrie, ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din Bucuresti.
Delicate si profunde, un exercitiu de explorare a lumii pornind de la sofisticate resorturi interioare, fotografiile incluse in aceasta expozitie cu vanzare constituie un mix contrastant, pornind de la discrepanta dintre griul unui cartier pierdut la marginea Bucurestiului si poetica subtila a imaginilor, de la geometria urbana, la salbaticia impredictibila a naturii.
Momente de inspiratie intr-un sezon plin, fotografiile au fost realizate in timpul filmarilor pentru „Dincolo de calea ferata“, cea mai recenta productie a regizorului Catalin Mitulescu, o poveste misterioasa si tensionata de dragoste, la randul ei impartita intre scene dramatice si nuante comice, film selectionat anul acesta
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Vernisajul expozitiei cu vanzare “Colentina” va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din strada Constantin Esarcu nr. 1. Expozitia va fi prezentata de domnii Sever Voinescu, redactor sef al publicatiei Dilema Veche, Pavel Susara, critic de arta si Mihail Rotenberg, co-fondator al galeriei Rotenberg-Uzunov.
“O vom reprezenta pe Ada Condeescu pe termen lung si suntem fericiti ca putem sprijini, ca intotdeauna, tineri artisti mai mult sau mai putin cunoscuti marelui public. Aceasta expozitie este doar inceputul colaborarii cu Ada Condeescu, urmand ca in viitor sa participam la targuri si expozitii internationale de arta”, spune Eduard Uzunov, co-fondator al galeriei de arta Rotenberg-Uzunov.
“Compozitia este elementul care ma intriga cel mai mult si care imi conduce privirea intr-o imagine, dinamica pe care o poti recrea si senzatia pe care o ai ca spectator, ma incita. Nu
ma limitez la un subiect, incerc sa compun cat mai mult in interiorul unei imagini, sa fac din asta un exercitiu vizual din care instinctul reda imaginea finala. Ma las in voia lui, si imi place asta. Vad lucrurile in mintea mea intr-o anumita asezare si din asta se naste si nevoia de a fotografia. Fac asta de mult timp, insa abia acum am simtit ca e momentul sa impartasesc.