Alcoolul consumat in cantitati moderate are efecte benefice asupra organismului. Iar tuica, bautura noastra nationala, este la indemana celor mai multi dintre noi.
Tuica are proprietati de vindecare si de prevenire a anumitor afectiuni, cum ar fi gripa si raceala de sezon. Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajuta la dilatarea vaselor capilare si deci, la oxigenarea sangelui, iar tuica fiarta scade riscul de a face pneumonie.
Vindeca toate bolile gatului cu acest remediu 100% natural
Este nerecomandat consumul de tuica celor care sufera de ulcer, hepatita, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc in frig si femeilor gravide.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Bauturi «de sezon» impotriva racelii. Incearca-le si tu
Tuica fiarta se prepara int-un ibric metalic si nu trebuie exagerat adaosul de condimente, pentru ca poate deveni o bautura rea la gust.
Sursa, foto: realitatea.net