Placinta de post cu nuci si gem! Reteta simpla!

Placinta de post cu nuci si gem! Reteta simpla!
Placinta de post cu nuci si gem! Reteta simpla!

Aceasta placinta de post cu nuci si gem este gustoasa si se prepara rapid.

 

Ingrediente placinta de post cu nuci si gem: ½ Kg aluat de paine, 200 g zahar, 200 g nuci, 50 mL ulei, 200 g margarina, gem sau dulceta.
Mod de preparare paine de casa
Ingrediente paine de casa: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar, 15 g sare, 50 mL sare.
Mod de preparare paine de casa: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani. Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala.
Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura. Pe masa presarata cu faina se imparte in bucati potrivite ca marime.
Mod de preparare placinta de post cu nuci si gem: Se imparte aluatul in patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel.
Se unge cu margarina topita, se presara zahar si nuca data prin masina. Din loc in loc pe foaia intinsa se pune cu lingurinta gem sau dulceata. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos.
Se coace la foc potrivit 40 minute.
Sursa

Ingrediente placinta de post cu nuci si gem: ½ Kg aluat de paine, 200 g zahar, 200 g nuci, 50 mL ulei, 200 g margarina, gem sau dulceta.

Mod de preparare paine de casa

Ingrediente paine de casa: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar, 15 g sare, 50 mL sare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cea mai gustoasa reteta de cartofi la cuptor! Nu ai mancat nimic mai bun!

Mod de preparare paine de casa: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani.

Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura. Pe masa presarata cu faina se imparte in bucati potrivite ca marime.

Reteta de la manastirea Prislop: cum fac maicutele ardeii umpluti de post!

Mod de preparare placinta de post cu nuci si gem: Se imparte aluatul in

patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel. Se unge cu margarina topita, se presara zahar si nuca data prin masina. Din loc in loc pe foaia intinsa se pune cu lingurinta gem sau dulceata. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos. Se coace la foc potrivit 40 minute.

Sursa

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Reteta de post: chiftelute din cartofi si varza acra, cu sos de ceapa!



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies