De o parte si de alta a Prutului, povestile culinare se intrepatrund cu cele ale lumii slave.
Intalnim, deopotriva, bucate de influenta poloneza, ucraineana si rusa, multe dintre cuvintele din bucatarie fiind martore ale acestor imprumuturi.
Borsul rusesc are doua caracteristici principale. Una este prezenta sfeclei rosii, care ii schimba si culoarea, si gustul. Cea de a doua caracteristica este abundenta legumelor, borsul acesta fiind gros si satios, desi ii lipseste orice urma de proteina sau grasime animala.
Ba, aici, am ceva de spus: vom adauga smantana – si o vom face din belsug – in zilele de dulce ori, daca e postul Pastelui, in saptamana alba, zisa si a branzei.
Numai ca noi suntem acum in postul Craciunului, cel generos cu dezlegarile la peste, dar restrictiv cand e vorba de lactate si branzeturi. Ce ar trebui sa stii atunci cand alegi sa gatesti, pentru masa de pranz, un bors rusesc?
Ai trebuinta de o sfecla rosie mijlocie, o telina, doi morcovi, varza cruda, un dovlecel, doi cartofi, o ceapa, 1
l de bors, 3 rosii coapte, un pahar de smantana (facultativ), leustean, ulei, sare....
Afla mai departe detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.
Intalnim, deopotriva, bucate de influenta poloneza, ucraineana si rusa, multe dintre cuvintele din bucatarie fiind martore ale acestor imprumuturi.
Borsul rusesc are doua caracteristici principale. Una este prezenta sfeclei rosii, care ii schimba si culoarea, si gustul. Cea de a doua caracteristica este abundenta legumelor, borsul acesta fiind gros si satios, desi ii lipseste orice urma de proteina sau grasime animala.
Ba, aici, am ceva de spus: vom adauga smantana – si o vom face din belsug – in zilele de dulce ori, daca e postul Pastelui, in saptamana alba, zisa si a branzei.
Numai ca noi suntem acum in postul Craciunului, cel generos cu dezlegarile la peste, dar restrictiv cand e vorba de lactate si branzeturi. Ce ar trebui sa stii atunci cand alegi sa gatesti, pentru masa de pranz, un bors rusesc?Ai trebuinta de o sfecla rosie mijlocie, o telina, doi morcovi, varza cruda, un dovlecel, doi cartofi, o ceapa, 1 l de bors, 3 rosii coapte, un
pahar de smantana (facultativ), leustean, ulei, sare....
Afla mai departe detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI. Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro