Crema de zahar ars cu cafe latte! Nu ai mai mancat asa ceva niciodata!

Crema de zahar ars cu cafe latte! Nu ai mai mancat asa ceva niciodata!
Crema de zahar ars cu cafe latte! Nu ai mai mancat asa ceva niciodata!

Aceasta reinterpretare a cremei de zahar ars este delicioasa si se prepara usor. Iata ce pasi trebuie sa urmezi.

 

Ingrediente
2 linguri de apa
125g zahar
250ml lapte
250ml smantana pentru frisca
1 lingurita extract de vanilie cu seminte
1 lingurita cafea instant
3 galbenusuri de ou
2 oua intregi
125g zahar pudra
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade.
Puna apa si 125g zahar pudra intr-o tigaie si lasa la fiert, insa nu amesteca. Lasa la foc mic timp de 5 minute, pana cand devine caramelizat. Imparte in mod egal intre 4 forme asezate intr-o tava pentru cuptor. Lasa caramelul sa se raceasca, ar trebui sa fie tare.
Pune laptele, smantana, vanilia si cafeaua in aceeasi oala si adu in punctul de fierbete.
Amesteca pana cand se dizolva cafeaua.
Bate cele trei albusuri de oua, ouale intregi si zaharul ramas intr-un vas mare.
Pune crema de cafea peste oua si bate pana cand obtii un amestec omogen.
Pune amestecul in forme, peste caramel. Pune apa calda in tava, in jurul formelor.
Pune la cuptor timp de 40 de minute, pana cand centrul este ferm la atingere.
Raceste la temperatura camerei, acopera cu folie alimentara si lasa la frigider timp de doua ore.
Cand vrei sa mananci, intoarce forma si scutura pe o farfurie.
sursa

Ingrediente

2 linguri de apa
125g zahar
250ml lapte
250ml smantana pentru frisca
1 lingurita extract de vanilie cu seminte
1 lingurita cafea instant
3 galbenusuri de ou
2 oua intregi
125g zahar pudra

Prajitura de POST fara COACERE! Este ieftina, rapida, perfecta pentru Postul Craciunului!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Mod

de preparare


Preincalzeste cuptorul la 160 de grade.

Puna apa si 125g zahar pudra intr-o tigaie si lasa la fiert, insa nu amesteca. Lasa la foc mic timp de 5 minute, pana cand devine caramelizat. Imparte in mod egal intre 4 forme asezate intr-o tava pentru cuptor. Lasa caramelul sa se raceasca, ar trebui sa fie tare.

Pune laptele, smantana, vanilia si cafeaua in aceeasi oala si adu in punctul de fierbete.
Amesteca pana cand se dizolva cafeaua. 

Bate cele trei albusuri de oua, ouale intregi si zaharul ramas intr-un vas mare.

Reteta prajitura de post: tort de banane si nuci! E gata imediat!

Pune crema de cafea peste oua si bate pana cand obtii un amestec omogen.

Pune amestecul in forme, peste caramel.

Pune apa calda in tava, in jurul formelor. 

Pune la cuptor timp de 40 de minute, pana cand centrul este ferm la atingere. Raceste la temperatura camerei, acopera cu folie alimentara si lasa la frigider timp de doua ore.

Cand vrei sa mananci, intoarce forma si scutura pe o farfurie. 

sursa

Prajitura de post: gogosi cu gem! Nu ai mancat nimic mai bun!



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies