Ai gresit pana acum! De ce nu se recomanda sa separi galbenusul de albus

Ai gresit pana acum! De ce nu se recomanda sa separi galbenusul de albus
Ai gresit pana acum! De ce nu se recomanda sa separi galbenusul de albus

Este o greseala majora pe care o fac majoritatea celor care cauta sa reduca din grasimile alimentare fara sa piarda din proteine.

Dar in cazul oualor, aceasta practica pur si simplu nu functioneaza. Spre deosebire de galbenus, albusul nu ofera o cantitate mare de nutrienti. Si chiar daca albusul contine intr-adevar mai multe proteine decat galbenesul, totul se datoreaza diferentei cantitative dintre cele doua.

Masca pentru tonifierea tenului cu castravete si miere! Face minuni!

albenusul este principala sursa de grasimi nesaturate din componenta unui ou si, cu cateva generatii in urma, constituia chiar baza alimentatiei sanatoase respectate de stramosii nostri.

Atunci cand arunci galbenusul si consumi doar albusul, nu faci decat sa renunti la toate avantajele oferite de aceste grasimi nesaturate sanatoase, printre care se numara si acizi grasi omega-3.

In plus, galbenusul contine peste 80% din vitaminele si mineralele pe care le asigura consumul de oua. Galbenusul mai contine si enzime necesare prelucrarii si absorbtiei proteinelor din albusul de ou, asa ca nu e deloc bine sa-l separi si sa-l lasi deoparte.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Secretul pentru cel mai crocant snitel de vitel cu cartofi la cuptor! Vei face reteta asta in fiecare zi!

Un alt motiv pentru care trebuie sa nu mai separi galbenusul de albus este legat de prezenta biotinei. Albusul de ou contine o substanta denumita avidina, care formeaza legaturi cu vitamina biotina, proces care imbunatateste rata de absorbtie a altor nutrienti proveniti din oua.

Sursa



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies