Asa eviti sarcinile nedorite: contraceptivele in regim extins!

Asa eviti sarcinile nedorite: contraceptivele in regim extins!
Asa eviti sarcinile nedorite: contraceptivele in regim extins!

Intr-o tara in care, la 1000 de nasteri se produc 480 de avorturi, dupa cum arata datele din 2012 ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Romania, educatia femeilor cu privire la metodele de contraceptie si la utilizarea lor optima, fara a-si pune in pericol sanatatea, trebuie sa fie pusa in prim-plan, potrivit medicilor specialisti in obstretica-ginecologie.

 

Avand in vedere ca pilula contraceptiva este cea mai utilizata metoda de contraceptie in prezent, aceasta inovatie vine in ajutorul femeilor care nu doresc sa devina mame sau doresc sa isi regleze intr-un anumit fel ciclul menstrual. Medicii ginecologi romani considera ca acest regim contraceptiv extins este o solutie care poate elimina foarte multe dintre problemele care pot aparea in urma aplicarii neavizate a celorlaltor metode in cazul femeilor.
„Administrarea acestor tratamente contraceptive se face la femeia sanatoasa, fara niciun fel de patologie, astfel incat sa nu afecteze in niciun fel fertilitatea. Regimul extins de contraceptie este o solutie intrucat nu exista un contraceptiv universal, ci doar tratamente personalizate/individualizate”, explica conf. univ. dr. Iuliana Ceausu.
Acest tratament cotraceptiv individualizat, administrat pe o perioada extinsa, nu are ca beneficiu doar eficienta in evitarea sarcinilor, ci si diminuarea simptomelor premenstruale si menstruale, cum ar fi durerile de cap, durerile pelvine, balonarea si asa mai departe.
Studiile clinice realizate in numeroase tari din intreaga lume arata ca femeile care nu utilizeaza metode contraceptive, dar si cele care folosesc contraceptive hormonale se lovesc de aceste probleme.
Sursa

Avand in vedere ca pilula contraceptiva este cea mai utilizata metoda de contraceptie in prezent, aceasta inovatie vine in ajutorul femeilor care nu doresc sa devina mame sau doresc sa isi regleze intr-un anumit fel ciclul menstrual.

Medicii ginecologi romani considera ca acest regim contraceptiv extins este o solutie care poate elimina foarte multe dintre problemele care pot aparea in urma aplicarii neavizate a celorlaltor metode in cazul femeilor.

„Administrarea acestor tratamente contraceptive se face la femeia sanatoasa, fara niciun fel de patologie, astfel incat sa nu afecteze in niciun fel fertilitatea. Regimul extins de contraceptie este o solutie intrucat nu exista un contraceptiv universal, ci doar tratamente personalizate/individualizate”, explica conf.
univ. dr. Iuliana Ceausu.

Acest tratament cotraceptiv individualizat, administrat pe o perioada extinsa, nu are ca beneficiu doar eficienta in evitarea sarcinilor, ci si diminuarea simptomelor premenstruale si menstruale, cum ar fi durerile de cap, durerile pelvine, balonarea si asa mai departe. Studiile clinice realizate in numeroase tari din intreaga lume arata ca femeile care nu utilizeaza metode contraceptive, dar si cele care folosesc contraceptive hormonale se lovesc de aceste probleme.


Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies