In urma procesului de digestie se instaleaza in organism o stare de aciditate sau de alcalinitate ca urmare a naturii alimentelor consumate.
PH-ul sangelui este cel care masoara nivelul de aciditate sau alcalinitate din organism; pe o scara de la 0 la 14, unde pH-ul 7 este neutru. Nivelul optim al pH-lui din corpul uman este de 7.4-7.45, adica un pH normal.
Conform unor studii initiate in urma cu un secol si aprofundate in ultimii ani s-a ajuns la concluzia ca aciditatea crescuta din organism, necontrolata si devenita cronica, este sursa majoritatii bolilor grave cu care se confrunta omenirea.
Aciditatea impiedica organismul sa absoarba nutrienti vitali precum vitaminele si mineralele, creste depozitele de toxine si atrage boli cardiace, diabet, tuberculoza, depresii, dureri musculare etc. In plus scade considerabil nivelul oxigenului din celule si stimuleaza dezvoltarea celulelor canceroase, singurele care traiesc in lipsa oxigenului. Cum putem pastra nivelul alcalin optim in organism?
Conform medicilor nutritionisti o dieta alcalina ar trebui sa contina circa 80% alimente care ridica nivelul pH-lui, adica alimente care sporesc alcalinitatea.
Alimentele recomandate in acest scop sunt legumele cu continut bogat in fibre si clorofila, adica legumele cu frunze verzi: spanac, broccoli, sparanghel, salata verde, rucola, dovlecei, ardei gras, dar si varza, conopida, mazare, fasole. Fructele au un rol important in sporirea alcalinitatii: merele, perele, caisele, piersicile, capsunele, ciresele, strugurii, ananasul, zmeura, lamaile, rodiile. Uleiul de masline, iaurtul, chefirul, quinoa, hrisca, migdalele, condimentele naturale, algele sunt alimente care mentin un nivel bun de alcalinitate.
Aerul pe care il respiram este la fel de important, oxigenarea jucand un rol important in cresterea alcalinitatii. Aerul curat din zonele de munte sau din apropierea marii, departe de poluarea orasului, contine mai multi ioni negativi numiti si vitaminele aerului, care ajuta la oxigenarea si tonifierea organismului.
Stresul, emotiile negative, grijile, furia, frica etc, consuma multa energie, creeaza insomnii, atrag depresia, slabesc puterea de functionare a organismului si maresc aciditatea mai mult decat alimentele nepotrivite, sunt de parere majoritatea specialistilor in medicina.
Citeste continuarea aici.
PH-ul sangelui este cel care masoara nivelul de aciditate sau alcalinitate din organism; pe o scara de la 0 la 14, unde pH-ul 7 este neutru. Nivelul optim al pH-lui din corpul uman este de 7.4-7.45, adica un pH normal.
Conform unor studii initiate in urma cu un secol si aprofundate in ultimii ani s-a ajuns la concluzia ca aciditatea crescuta din organism, necontrolata si devenita cronica, este sursa majoritatii bolilor grave cu care se confrunta omenirea.
Aciditatea impiedica organismul sa absoarba nutrienti vitali precum vitaminele si mineralele, creste depozitele de toxine si atrage boli cardiace, diabet, tuberculoza, depresii, dureri musculare etc.
In plus scade considerabil nivelul oxigenului din celule si stimuleaza dezvoltarea celulelor canceroase, singurele care traiesc in lipsa oxigenului. Cum putem pastra nivelul alcalin optim in organism?
Conform medicilor nutritionisti o dieta alcalina ar trebui sa contina circa 80% alimente care ridica nivelul pH-lui, adica alimente care sporesc alcalinitatea. Alimentele recomandate in acest scop sunt legumele cu continut bogat in fibre si clorofila, adica legumele cu frunze verzi: spanac, broccoli, sparanghel, salata verde, rucola, dovlecei, ardei gras, dar si varza, conopida, mazare, fasole.
Fructele au un rol important in sporirea alcalinitatii: merele, perele, caisele, piersicile, capsunele, ciresele, strugurii, ananasul, zmeura, lamaile, rodiile. Uleiul de masline, iaurtul, chefirul, quinoa, hrisca, migdalele, condimentele naturale, algele sunt alimente care mentin un nivel bun de alcalinitate.
Aerul pe care il respiram este la fel de important, oxigenarea jucand un rol important in cresterea alcalinitatii.
Aerul curat din zonele de munte sau din apropierea marii, departe de poluarea orasului, contine mai multi ioni negativi numiti si vitaminele aerului, care ajuta la oxigenarea si tonifierea organismului.
Stresul, emotiile negative, grijile, furia, frica etc, consuma multa energie, creeaza insomnii, atrag depresia, slabesc puterea de functionare a organismului si maresc aciditatea mai mult decat alimentele nepotrivite, sunt de parere majoritatea specialistilor in medicina.