Alimente care contin grasimi nesanatoase

Alimente care contin grasimi nesanatoase
Alimente care contin grasimi nesanatoase

Grasimile trans sau nesaturate nu doar ca maresc nivelul colesterolului „rau” (LDL) din sange, dar il si reduc pe cel „bun” (HDL), care protejeaza inima de boli si previne inflamatiile. Daca vrei sa mentii riscurile la minimum, consuma mai rar sau chiar deloc urmatoarele mancaruri.

Preparate procesate sau prajite


Grasimile nesaturate se formeaza prin adaugarea hidrogenului in ulei vegetal, in cadrul unui proces numit hidrogenare. Folosirea lor in alimentele procesate creste termenul de valabilitate ale produselor respective, fiindca ajuta la prelungirea prospetimii acestora. Le poti evita daca citesti cu atentie etichetele alimentelor pe care le cumperi din hipermarketuri sau supermarketuri. Si preparatele prajite contin din plin grasimi trans, asadar consuma-le cat mai rar sau chiar deloc.

 

Placinte simple sau in crusta


Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Pe cat de gustoase sunt placintele care se gasesc in comert, pe atat de nesanatoase sunt, fiindca si ele abunda in grasimi trans. Exista, insa, si alte alternative pentru care poti opta din cand in cand.

Multe placinte congelate, pe baza de fructe si o crema de baza, contin intre 2 si 5 grame de grasimi trans per portie. Daca ai timp si-ti place sa gatesti, poti sa-ti prepari o placinta chiar in confortul casei tale, din ingrediente cat mai naturale. Cu siguranta, va fi mult mai delicioasa si mai sanatoasa!

 

Laptele praf pentru cafea


Daca iti place cafeaua si obisnuiesti sa adaugi in ea lapte praf, renunta la acest obicei fiindca, in timp, nivelul grasimilor trans din corp va creste peste limita

admisa. Mai bine bea cafeaua simpla sau cu lapte lichid si, daca poti, evita sa o indulcesti cu zahar rafinat.

 

Alte alimente in care exista grasimi trans:


-          prajiturile, biscuitii, fursecurile, aluatul de placinta sau pizza, chiflele pentru hamburger

-          margarina si smantana vegetala pentru gatit;

-          snacksurile: chipsuri, napolitane, bomboane, popcorn preambalat pentru cuptorul cu microunde.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies