Alternative sanatoase la mancarea fast-food

Alternative sanatoase la mancarea fast-food
Alternative sanatoase la mancarea fast-food

De multe ori te lasi ispitita de produsele fast-food, fiindca mai mereu esti pe fuga si nu ai timp sa iei masa acasa sau la birou. Chiar daca ai un ritm de viata alert, poti avea un stil de viata sanatos. Important e sa stii care sunt cele mai potrivite alegeri in materie de alimentatie.

Alege mancaruri care se pregatesc rapid, dar sunt sanatoase

Multe restaurante pregatesc mancarea asa cum ai face-o acasa, din ingrediente cat mai naturale. Daca vei alege preparate pe baza de legume, organismul tau va obtine substante nutritive esentiale, iar tu nu va trebui sa-ti faci griji pentru silueta.  Alaturi de garnitura poti consuma si carne slaba, precum peste sau piept de pui.

Opteaza pentru bufetul suedez

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Foarte multe supermarketuri sau hipermarketuri au zone

in care se serveste mancare gatita. Alege ceva cat mai sanatos si nu face combinatii nepotrivite. De multe ori, alimente care sunt sanatoase cand sunt consumate separat, in combinatiile nepotrivite nu mai sunt atat de bune. Spre exemplu, evita sa consumi proteine cu carbohidrati, precum cartofi sau orez alb cu carne.

Ia-ti pranzul la pachet

Inainte de a pleca la birou, pregateste-ti rapid un pranz pe care sa-l iei la pachet.

Poti opta pentru o salata de legume proaspete cu branza, orez cu legume sau chiar ciorbe. Intre mesele principale, evita sa consumi produse de panificatie precum covrigei, biscuiti sau chipsuri. Mananca mai degrabe fructe, nuci sau migdale, fara a exagera, fiindca in cantitati mari pot duce la cresterea in greutate.

Pregateste-ti un smoothie

Piureurile de legume sau fructe sunt o alegere buna atat pentru masa de dimineata, cat si pentru masa de pranz sau ca gustare.

Dupa ce ai preparat un smoothie pe gustul tau, il poti congela pentru a-l lua cu tine la serviciu sau pentru a-l consuma seara, cand te intorci de la serviciu prea obosita pentru a mai sta in bucatarie sa gatesti.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies