Iti plac bananele? Afla de ce trebuie sa le consumi in fiecare zi

Iti plac bananele? Afla de ce trebuie sa le consumi in fiecare zi
Iti plac bananele? Afla de ce trebuie sa le consumi in fiecare zi

Bananele contin trei zaharuri naturale, sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu o cantitate mare de fibre.

Cercetarile demonstreaza ca doar doua banane iti ofera energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. Nu este de mirare ca banana este fructul numarul 1 in preferintele atletilor. Insa energia nu este singurul lucru dintr-o banana care te poate ajuta. Fructul previne mai multe boli si conditii, transformandu-se intr-un aliment esential care trebuie consumat in fiecare zi.

Ajuta la combaterea depresiei

Conform unor studii recente realizate pe persoane care sufera de depresie, acestea s-au simtit mult mai bine dupa ce au consumat o banana.

Acest lucru a fost posibil datorita faptului ca bananele contin triptofan, un tip de proteina pe care trupul o transforma in serotonina, cunoscuta pentru capacitatea sa de a te relaxa si de a te face sa te simti mai fericita.

Sindromul premenstrual

Uita de pastile! Mananca mai bine o banana. Vitamina B6 pe care o contine aduce la un nivel normal glucoza din sange, astfel incat sa nu-ti afecteze starea de spirit.


Lupta impotriva anemiei

Bogate in fier, bananele stimuleaza productia de hemoglobina in sange, asa ca previn anemia.

Reduc tensiunea


Bananele sunt bogate in potasiu, insa contin putina sare, asa ca se transforma in alimentul perfect pentru mentinerea tensiunii la un nivel normal. Mai mult, Administratia Americana a Medicamentelor a anuntat oficial ca bananele pot fi incluse pe lista oficiala a alimentelor care reduc tensiunea si riscul de infarct.


Sunt energie pentru creier

200 de studenti de la scoala Twickenham din Marea Britanie au fost ajutati sa treaca peste examene cu ajutorul bananelor, manacand fructul minune la micul dejun, gustare si pranz, intr-o incercare de a-si mentine energia mentala. Cercetarile demonstreaza ca potasiul din banane ii ajuta pe copii sa fie mai atenti.

Combat constipatia

Daca incluzi bananele in alimentatia ta, te vor ajuta la digestie datorita fibrelor pe care le contin.
Deci vei putea renunta linistita la laxative.

Amelioreaza durerile de stomac

Bananele au un efect de antiacid in corpul tau, deci daca suferi de dureri de stomac, incearca sa mananci o banana pentru a te mai linisti.

Reduc mancarimile provocate de muscaturile de tantari

Inainte de a cumpara o crema pentru muscaturile de insecte, incearca sa freci zona afectata cu interiorul unei coji de banana.
Ar putea sa-ti reduca inflamarea.

Reduc mahmureala

Unul dintre cele mai bune remedii pentru mahmureala este un milkshake de banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, mentine zaharul din sange in cantitati normale, in timp ce laptele iti rehidrateaza organismul.

Ajuta sistemul nervos

Bananele contin un nivel ridicat de vitamina B care ajuta la calmarea sistemului nervos.
Studii realizate de Institutul de Psihologie din Austria arata ca presiunea la locul de munca ii face pe angajati sa consume mai multa ciocolata. Din 5000 de pacienti dintr-un spital, cercetatorii au descoperit ca cei mai impliniti erau cei cu slujbe stresante. Deci, pentru a preveni pofta de duulce, avem nevoie sa ne controlam nivelul de zahar din sange.

Poate fi consumata de pacientii cu ulcer

Banana este folosita cu succes ca aliment pentru bolnavii de ulcer, datorita texturii sale.
Este singurul fruct care poate fi mancat crud si care neutralizeaza aciditatea excesiva, reducand iritatia din stomac.

Comparativ cu un mar, banana contine de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe vitamine si minerale.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, Dorna Candrenilor, o oază de sănătate și frumusețe

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

În această seară, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D, Aybike și Oğulcan au parte de o surpriză șocantă

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies