Stiai ca poti preveni cancerul mancand alimente colorate? Afla care sunt categoriile de alimente-minune

Stiai ca poti preveni cancerul mancand alimente colorate? Afla care sunt categoriile de alimente-minune
Stiai ca poti preveni cancerul mancand alimente colorate? Afla care sunt categoriile de alimente-minune

Dieta este un instrument foarte important in lupta impotriva cancerului. Culoarea este unul dintre cei mai buni indicatori ai celor mai benefice alimente pentru organism.

Alimentele se impart in grupe diferite de culori, fiecare dintre acestea avand proprietati ce vizeaza tipuri specifice de cancer. Astfel ca, atunci cand consume alimente din toate categoriile de culori, o multime de nutrient si vitamine care lupta impotriva bolilor ajung in organismul tau. Iata cum ar trebui sa le adaugi in dieta ta.

Alimentele rosii lupta impotriva cancerului pancreatic şi a cancerului ovarian.

Consumul de tomate protejeaza impotriva cancerului ovarian, a demonstrat un studio realizat in SUA la care au participat peste 15.000 de femei. Un consum de jumatate de ceasca de suc de rosii, de cel putin 5 ori pe saptamana poate reduce cu pana la 50% riscul de a dezvolta cancer ovarian.Un alt studio American a lansat aceeasi concluzie, doar ca in cazul cancerului pancreatic. Factorul de protecţie impotriva cancerului pancreatic este atribuit licopenului, substanta care se gaseste din abundenta in rosii si in alte alimente precum ardeiul rosu si fructele de padure rosii.

Incearca sa consume macar unul dintre aceste alimente cel putin o data pe zi.

Alimentele portocalii previn cancerul de stomac si cancerul ovarian.

Betacarotenul, substanta care se gaseste in morcovi, dovleac si cartofii dulci are efecte anti cancerigene si, prin urmare, este excelenta pentru lupta impotriva cancerului la stomac prin distrugerea celulelor afectate de cancer. Acidul cafeic, un component organic care se gaseste in cartofii dulci si in morcovi, incetineste dezvoltarea cancerului la san.

Consuma aceste alimente portocalii cel putin de doua ori pe saptamana.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Alimentele galbene protejeaza impotriva cancerului esofagian si cancerului de stomac

Citricele precum grapefruit-ul, lamaile, mandarinele si papaya sunt bogate in vitamina C, un antioxidant puternic, care protejeaza impotriva tuturor formelor de cancer, dar mai ales impotriva cancerului de stomac, cancerului esofagian si chiar impotriva cancerului de colon.Totodata,

aceste alimente contin flavonoide, care inhiba cresterea tumorilor canceroase si te ajuta la detoxifiere. Adauga aceste fructe in dieta ta, consuma-le cel putin o data pezi.

Alimentele verzi combat cancerul pulmonar, de san si ovarian

Exista multe dovezi care sugereaza ca un consum de crucifere, precum andive, napi, conopida,  broccoli si varza este asociat cu scaderea riscului de a avea cancer la stomac, ovare, la sani, colon si la plamani.

Aceste legume sunt bogate in glucosinol, un component care protejeaza impotriva dezvoltarii cancerului. De asemenea, contin vitamina K, care ajuta la prevenirea diabetului, ceea ce reduce riscul de cancer pancreatic. Consuma aceste alimente de doua ori pe zi pentru a scadea riscul aparitiei cancerului.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Alimentele neutre previn cancerul ovarian,

de stomac si de colon

Consumul de ciuperci, usturoi, ceapa, arpagic duce la scaderea riscului aparitiei cancerului de stomac. Alicina, componentul activ din usturoi, are efecte antimicrobiene si antioxidante. Alicina este eliberata atunci cand usturoiul este taiat, zdrobit sau mestecat. Pentru a-I creste beneficiile, asteapta 10 minute inainte de a gati usturoiul pentru a permite alicinei sa se formeze. Polifenolii care se gasesc in ceapa au efecte anticancerigene in ceea ce priveste dezvoltarea cancerului de colon.

In acelasi timp, ceapa contine elemente anticancerigene natural precum apigenina, antocianina si quercetina. Ciupercile sunt bogate in vitamina D, care reduce riscul de cancer ovarian. Mananca cel putin de doua ori pe zi unul dintre alimentele neutre din punct de vedere al culorii.

Sursa: fitnea.com



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies