Cancerul la san este tot mai frecvent la femeile sub 40 de ani! Vezi cum poti sa il previi

Cancerul la san este tot mai frecvent la femeile sub 40 de ani! Vezi cum poti sa il previi
Cancerul la san este tot mai frecvent la femeile sub 40 de ani! Vezi cum poti sa il previi

Cancerul la san este una dintre cele mai cumplite boli pe care o poate avea o femeie. Insa trebuie sa stim ca exista metode de a-l preveni.

 

Medicul specialist Marian Iliescu a fost invitat la emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, unde a discutat despre formele de cancer la san, dar si despre metodele de prevenire a acestuia.
"De cele mai multe ori femeia nu simte ca are cancer. Acesta se descopera la un consult. Durerea de san nu este caracteristica pentru cancer. Trec de la 1 an pana la 3 ani pana cand cancerul devine simptomatic si pana cand femeia isi poate da seama ca este ceva in neregula cu sanul ei.
Tumora este semnul cel mai important si mai frecvent. Durerea de san nu este caracteristica unui cancer. Frica de cancer determina femeia sa se adreseze medicului.", a spus medicul.
##VIDEO895##
"Exista posibilitatea ca femeile sa aiba gena care duce la aparitia cancerului. Este vorba despre o mutatie genetica mostenita de la mama. Aceste femei au o sansa de peste 60% sa faca aceasta boala.
In tara noastra, se depisteaza 7.000 de cazuri noi de cancer la san. din pacate doar 10% din aceste cazuri sunt depistate in faza incipienta. Sanul nu este un organ visceral. Poate fi controlat. Concret, se poate face o auto explorare, palpare. Asta poate salva o femeie. Aceasta palpare trebuie facuta o data pe luna. Apoi, o data pe an, atunci cand merge la ginecolog, poate sa ceara medicului sa o consulte.
Apoi mai exista si ecografia", a continuat medicul Marian Iliescu.

Medicul specialist Marian Iliescu a fost invitat la emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, unde a discutat despre formele de cancer la san, dar si despre metodele de prevenire a acestuia.

" De cele mai multe ori femeia nu simte ca are cancer. Acesta se descopera la un consult. Durerea de san nu este caracteristica pentru cancer.

Trec de la 1 an pana la 3 ani pana cand cancerul devine simptomatic si pana cand femeia isi poate da seama ca este ceva in neregula cu sanul ei. Tumora este semnul cel mai important si mai frecvent. Durerea de san nu este caracteristica unui cancer. Frica de cancer determina femeia sa se adreseze medicului.
", a spus medicul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

##VIDEO895##

" Exista posibilitatea ca femeile sa aiba gena care duce la aparitia cancerului.

Este vorba despre o mutatie genetica mostenita de la mama. Aceste femei au o sansa de peste 60% sa faca aceasta boala. In tara noastra, se depisteaza 7.000 de cazuri noi de cancer la san. din pacate doar 10% din aceste cazuri sunt depistate in faza incipienta. Sanul nu este un organ visceral. Poate fi controlat. Concret, se poate face o auto explorare, palpare. Asta poate salva o femeie. Aceasta palpare trebuie facuta o data pe luna.
Apoi, o data pe an, atunci cand merge la ginecolog, poate sa ceara medicului sa o consulte. Apoi mai exista si ecografia
", a continuat medicul Marian Iliescu.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies